15/3/10

Ψηφοθηρία η έρευνα;






Εξιλαστήρια θύματα φαίνεται πως αναζητούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ.
Μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Π.Α.Ε ΠΑΟΚ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί αν και σε ποιό βαθμό υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών δυνάμεων, πριν αλλά και μετά τον ...ηλεκτρισμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, στον οποίο τραυματίστηκαν οπαδοί αλλά και δώδεκα αστυνομικοί.
Καθ' οδόν για το "Κλεάνθης Βικελίδης" μάλιστα σε αστικό λεοφορείο που μετέφερε φιλάθλους κατασχέθηκε μέχρι και αεροβόλο πιστόλι, ενώ στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών το λεωφορείο του ΠΑΟΚ πετροβολήθηκε από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Το πιο σοβαρό περιστατικό όμως συνέβη τα μεσάνυχτα στην οδό Μετεώρων στην Πολίχνη, όπου εκτός υπηρεσίας αστυνομικός για να αποτρέψει το μαχαίρωμα μεταξύ φιλάθλων, υποχρεώθηκε να πυροβολήσει για εκφοβισμό στον αέρα, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να το βάλουν ευτυχώς στα πόδια και το αιματηρό επεισόδιο ανάμεσα στους θερμοκέφαλους να μην πάρει άλλη έκταση.
Η διενέργεια πειθαρχικής έρευνας δεν είναι κακό να γίνεται. Τώρα όμως εγείρονται πολλά ερωτηματικά μήπως και το ...χεράκι του έχει βάλει, ο συμπαθής κατά τ' άλλα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, καθώς η συμπρωτεύουσα είναι η εκλογική του περιφέρεια.
Πως είναι δυνατόν να αναζητούνται ευθύνες μόνο στη συνήθη ύποπτη αστυνομία, από τη στιγμή που οι φανατισμένοι οπαδοί πριν την ομαδική προσαγωγή των 65 ατόμων νωρίς το απόγευμα, έκαναν ακόμη και χρήση του πανεπιστημιακού ασύλου για να αποφύγουν τη σωματική έρευνα. Μετά δηλαδή τις πρώτες συμπλοκές στις 3 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Παλαιών Πατρών Γερμανού ταμπουρώθηκαν στο Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο.
Η τακτική έχει δείξη [υπόθεση δολοφονίας Φιλόπουλου] πως η "διαχείρηση" των οπαδών πρώτα είναι ευθύνη των τώρα τάχα αμέτοχων σωματείων τους.
Με τη ψηφοθηρική λογική: "Η αστυνομία φταίει" στην Αθήνα θα έπρεπε να "ξηλωθεί" ολόκληρη η ΓΑΔΑ όταν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος η αποστολή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ λόγω των εκτρόπων που σημειώθηκαν, πήρε ώρες για να καταλήξει στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" και να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Το "κουλάντρισμα" των οπαδών, πάνω απ' όλα είναι δουλειά όσων εκτρέφουν δολοφόνους, με μαχαίρια και σιδηρολοστούς.