2/4/10

Συλλήψεις για μαστροπεία

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ρεθύμνου συνελήφθησαν σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας (1) ημεδαπός για μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και της υγειονομικής νομοθεσίας, δύο (2) ημεδαποί για συνέργεια σε μαστροπεία, δέκα (10) αλλοδαπές γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων και της υγειονομικής νομοθεσίας και ένας (1) αλλοδαπός άνδρας για υγειονομικές διατάξεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδίου για ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν σε κατάστημα – μπαρ, που λειτουργεί σε συνοικία του Ρεθύμνου, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι – δωμάτια στα οποία εκδίδονταν με αμοιβή οι ανωτέρω αλλοδαπές γυναίκες από τους ημεδαπούς συλληφθέντες.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατασχέθηκαν:
· κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αποτελούμενο από οχτώ (8) κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα, καταλλήλως ανεπτυγμένο περιμετρικά του καταστήματος για παρεμπόδιση αστυνομικού ελέγχου,
· το χρηματικό ποσό των (5.345) Ευρώ ως προερχόμενο από την έκδοση των γυναικών με αμοιβή,
· (467) πλαστικές κάρτες (μάρκες) αμοιβής γυναικών,
· μεγάλος αριθμός προφυλακτικών,
· (28) ατομικά βιβλιάρια υγείας αλλοδαπών γυναικών, χωρίς να δικαιολογείται η κατοχή τους από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.