28/4/10

"Ορφανό" το DNA των τρομοκρατών

Το DNA πολλών μελών του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ που μπαινόβγαιναν στα σπίτια-γιάφκες της οργάνωσης, έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Το γεγονός όμως ότι δεν έχει εκδοθεί ανακριτική διάταξη προκειμένου να γίνει λήψη γενετικού υλικού απο τα έξι προφυλακισμένα μέλη, καθιστά αδύνατη τη σύγκριση και ταυτοποίηση. Δεν αποκλείεται όμως ανάμεσα στα ευρύματα να βρεθεί και "ορφανό" γενετικό υλικό, απο άτομα δηλαδή άνδρες και γυναίκες που παραμένουν ασύληπτα. Κοινό σημείο αναφοράς ωστόσο είναι το σπίτι στα Καλύβια του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Παναγιώτα Ρούπα. Γενετικό υλικό απο το σπίτι αυτό βρέθηκε και στις υπόλοιπες γιάφκες.
Πιο αναλυτικά χετικά με τις έρευνες που διεξάγονται για την τρομοκρατία ανακοινώνεται απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκύπτουν τα ακόλουθα : Γενετικό υλικό αγνώστων ατόμων (ανδρών και γυναικών) βρέθηκε σε αντικείμενα που κατασχέθηκαν σε οικήματα – κρυσφήγετα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», στις οδούς : Ανθέων 3 στα Καλύβια, Β. Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, Μηδείας 7 στην Κυψέλη, Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη και σε όχημα που βρέθηκε στην οδό Ανακούς 70 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από τις συγκριτικές μεταξύ τους εξετάσεις προέκυψε :



  • Γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια, ταυτίζεται με αντίστοιχο που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη


  • Γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια, ταυτίζεται με αντίστοιχο που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Μηδείας 7 στην Κυψέλη


  • Γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε αντικείμενα του οικήματος – κρυσφηγέτου της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη ταυτίζεται με αντίστοιχο που βρέθηκε σε αντικείμενο στο αυτοκίνητο-γιάφκα στην οδό Ανακούς 70 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το όχημα αυτό ανήκει στον Κώστα Γουρνά, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως πρόκειται για το δικό του DNA.

Δακτυλικό αποτύπωμα πάντως που βρέθηκε σε αντικείμενο στο οίκημα της οδού Μηδείας 7 στην Κυψέλη, ταυτίζεται με το αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη.