26/5/10

Σπείρα που είχε ρημάξει την νοτιοανατολική Αττική στα χέρια της αστυνομίας











Μεσημβρινές ώρες της 24-05-2010, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής συνελήφθησαν ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, μία (1) αλλοδαπή, υπήκοος Πολωνίας και ένας (1) ημεδαπός ,κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».
Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω, για τις ίδιες παραβάσεις, τυγχάνουν και τέσσερις (4) άλλοι αλλοδαποί, προσωρινά κρατούμενοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.
Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι, από κοινού με άλλα άτομα, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε διαρρήξεις-κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι από τις αρχές του έτους 2010 είχαν διαπράξει εξήντα οκτώ (68) διαρρήξεις-κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.
Συγκεκριμένα διέρρηξαν :
Είκοσι (20) αυτοκίνητα στην περιοχή του Μαρκόπουλου.
Δώδεκα (12) αυτοκίνητα στην περιοχή της Αναβύσσου.
Δώδεκα (12) αυτοκίνητα στην περιοχή των Καλυβίων.
Οκτώ (8) αυτοκίνητα στην περιοχή της Βουλιαγμένης.
Επτά (7) αυτοκίνητα στην περιοχή της Βάρης.
Τρία (3) αυτοκίνητα στην περιοχή της Κερατέας.
Τρία (3) αυτοκίνητα στην περιοχή του Λαυρίου.
Τρία (3) αυτοκίνητα στην περιοχή της Βούλας.
Στη κατοχή τους καθώς και σε δύο (2) διαμερίσματα στους Αμπελοκήπους, που χρησιμοποιούσαν σαν αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων.
Το πλήθος των κλοπιμαίων θα παραμείνουν στην Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 25-5-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.