15/6/10

70.000,00 ευρώ το κέρδος απο την απάτη που είχαν στήσει



Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο άντρες και μία γυναίκα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και απάτη.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνες έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από σχετική καταγγελία τεσσάρων ημεδαπών στις αρχές του 2009, προέκυψε ότι οι δύο άντρες κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική ανάγκη των προαναφερόμενων καταγγελλόντων, εξαπατούσαν τραπεζικά ιδρύματα με την κατάρτιση και χρήση πλαστών εγγράφων. Συγκεκριμένα, αφού υπέβαλαν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις με ψευδή εισοδήματα, παρά τη μηδενική φορολογική δήλωση των τεσσάρων ημεδαπών (άνεργοι), κατάφεραν να εγκριθούν και να εκταμιευτούν μεγάλα χρηματικά ποσά, μέρος των οποίων παρέδιδαν στους ενδιαφερόμενους, ενώ κρατούσαν οι ίδιοι το μεγαλύτερο ποσοστό, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, στην ομάδα αυτή συμμετείχε και 41χρονη τραπεζική υπάλληλος, η οποία πραγματοποιούσε τη διαδικασία για την έγκριση και χορήγηση των δανείων σε χρόνο κατά τον οποίο το τραπεζικό υποκατάστημα ήταν κλειστό κι ενώ γνώριζε την πλαστότητα των εγγράφων.
Από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας εντοπίστηκαν ένας εκ των αντρών και η 41χρονη ημεδαπή. Πρόκειται για 36χρονο άντρα, ο οποίος ομολόγησε τόσο τη δική του συμμετοχή στην υπόθεση, όσο και της 41χρονης, κάτι που η ίδια αρνείται. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του έτερου συνεργού.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εκτιμάται ότι, οι κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου 2008, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 70.000 ευρώ, από τα οποία οι δανειολήπτες έπαιρναν ελάχιστο ποσοστό.
Συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί η έκταση της απάτης.