19/8/10

4.000 ευρώ κόστιζε μια πλαστή ταυτότητα

Μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, μια ημεδαπή ηλικίας 24 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 32 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφίες και απάτες κατ΄ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ότι νεαρή ημεδαπή γυναίκα προσέγγιζε αλλοδαπούς υπηκόους Γεωργίας και ισχυριζόμενη ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας Κρήτης, υποσχόταν ότι μπορεί να τους εφοδιάσει με δελτία αστυνομικής ταυτότητας, έναντι χρηματικού ποσού τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ.
Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία της συλληφθείσας και τα στοιχεία τριών (3) αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας, τους οποίους είχε εξαπατήσει και εφοδιάσει με πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας έχοντας εισπράξει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 10.000 €.
Στα πλαίσια της ενεργούμενης προανάκρισης, ο ένας εκ των παθόντων αλλοδαπών συνεργαζόμενος με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και Τ.Α. Γεροποτάμου, συμφώνησε με την 24χρονη, να του παραδώσει μεσημβρινές ώρες της 18-8-2010, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, δίδοντάς της, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων (1.600) ευρώ.
Πράγματι την 13.40΄ ώρα της 18-8-2010 συναντήθηκαν σε σημείο που είχαν προκαθορίσει στο Ρέθυμνο, η 24χρονη με τον παραπάνω παθόντα ο οποίος αφού παρέλαβε, το πλαστό δελτίο ταυτότητας, έδωσε σ’ αυτήν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.600 € σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη όμως άμεσα από τους Αστυνομικούς οι οποίοι είχαν αποκλείσει τη περιοχή, βρέθηκαν δε στη κατοχή της και κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε όχημα ιδιοκτησίας της καθώς και στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα των οποίων η γνησιότητα ερευνάται.
Από τη μέχρι στιγμής προανάκριση προέκυψε ότι η 24χρονη είχε ως συνεργό ένα 32χρονο ημεδαπό και σε έρευνα που ακολούθησε στο ποιμνιοστάσιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν ανευρεθεί και κατασχεθεί τέσσερα (4) πλαστά δελτία ταυτότητας καθώς και μεγάλος αριθμός διαφόρων εγγράφων που χρησιμοποιούνται για την έκδοση πλαστών δελτίων ταυτότητας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν μεσημβρινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη τη Κρήτη για τυχόν έκδοση παρομοίων πλαστών δελτίων ταυτότητας.