20/8/10

Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία με συλλήψεις ατόμων


Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, με στοχευμένους ελέγχους και έρευνες, σε διάφορες περιοχές και κυρίως σε καταυλισμούς, πλησίον της γέφυρας Ευρώτα, στην Τραπεζοντή, στην Παλαιοπαναγιά, καθώς και στην πόλη της Σπάρτης.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν είκοσι τρεις (23) αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας από το Τμήμα Ασφαλείας και το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης, το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, καθώς και τις Ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α. και ΔΙ.ΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά, επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:
- Ένας (1) αλλοδαπός για παράβαση του νόμου «περί Αλλοδαπών».
- Τρεις (3) ημεδαποί για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις
- Τρεις (3) αλλοδαποί για ναρκωτικά.
Σε νομότυπη έρευνα, που έγινε σε σπίτι όπου διέμεναν οι δύο (2) από τους προαναφερόμενους συλληφθέντες για ναρκωτικά (ένας υπήκοος Αλβανίας και μία υπήκοος Βουλγαρίας) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
4,4 γραμμάρια ηρωίνης, σε πέντε (5) ανισοβαρείς συσκευασίες,
36,7 γραμμάρια κάνναβη
Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα
Ένας (1) Η/Υ
Ένα (1) στιλέτο
Το χρηματικό ποσό των 680 Ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας, κατείχε με σκοπό την εμπορία, από κοινού με άλλο Αλβανό υπήκοο ο οποίος αναζητείται, ποσότητα κάνναβης 450 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένη σε προαύλιο εκκλησίας στη Μαγούλα του Δήμου Μυστρά, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Επιπλέον, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν από τη διερεύνηση και την προανάκριση, προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης πέντε (5) άτομα, από τα οποία συνελήφθη ένα, γιατί προέκυψε ότι χθες είχε αγοράσει ποσότητα ηρωίνης από τους ως άνω αλλοδαπούς δράστες.
Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.