21/8/10

ΣΟΚ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Κτηνοτρόφος κακοποιεί την αδελφή του!

ολγοθάς και βασανισμοί για μία 42χρονη γυναίκα -με ειδικές ανάγκες- σε χωριό των Καλαβρύτων. Μέχρι και ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου ευαισθητοποιήθηκε και κατέφυγε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όμως λύση... δεν έχει δοθεί!
Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Κόσμος", πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία ζει με την οικογένεια του 45χρονου κτηνοτρόφου αδελφού της, αλλά το ρήμα «ζει» μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική έννοια της λέξης. Γείτονες καταγγέλλουν πως ο αδελφός της την έχει ρίξει... στο «κατώι» του παλιού σπιτιού και η άμοιρη γυναίκα συντηρείται με λίγο φαγητό και ελάχιστο νερό! Η 42χρονη «ουρλιάζει» καλώντας τους γείτονες σε βοήθεια, όμως, ο αδελφός της δεν φαίνεται να πτοείται! Όσο για τη σύζυγό του; «Η κατάσταση και γι' αυτήν δεν είναι η καλύτερη. Το σπίτι βρωμάει σα στάβλος», μας είπε γείτονας. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, κτηνοτρόφοι της περιοχής κατήγγειλαν πως πριν από αρκετό καιρό, τον είχαν δει να «σέρνει» την αδελφή του στο βουνό (για να βοσκήσει τα πρόβατα), έχοντάς την δεμένη πισθάγκωνα για να μην φύγει!
Οι καταγγελίες για την κακοποίηση που υφίσταται αυτή η γυναίκα (που έχει μικρή νοητική στέρηση) έφθασαν μέχρι την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Ο αρχιμανδρίτης πήγε στα Καλάβρυτα, ζήτησε ακρόαση από τον Εισαγγελέα, κατήγγειλε το γεγονός, όμως η έρευνα... δεν έφερε αποτέλεσμα. Ο κτηνοτρόφος συνεχίζει να φέρεται βάναυσα σε μία άρρωστη γυναίκα και να την έχει «πετάξει» στο υπόγειο του σπιτιού του. Αποτελεί δε κοινό μυστικό στη μικρή κοινωνία του χωριού πως την χτυπά κιόλας. Η γυναίκα είναι σίγουρα σε απόγνωση, υποφέρει, όμως δεν μπορεί μόνη της να βοηθήσει τον εαυτό της. Όσο για την Πολιτεία; Και σε αυτή την περίπτωση δείχνει την ανυπαρξία της! Κοινωνική πρόνοια στο μηδέν για μία άρρωστη γυναίκα που βιώνει καθημερινά την κακοποίηση σε πολλές μορφές.
Είχε πυροβολήσει συγχωριανό του!Μία επίσης τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι ότι στο σπίτι ζουν και τα ανήλικα παιδιά του ζευγαριού. Κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα παιδιά έχουν σημάδια στο σώμα τους από τσιμπήματα, ενώ κάποιες φορές μέχρι και οι κοινωνικές υπηρεσίες αναγκάστηκαν να επέμβουν για να «περισώσουν» την κατάσταση. Αλλά οι γείτονες φοβούνται να καταγγείλουν επωνύμως τα όσα συμβαίνουν, αφού ο 45χρονος άνδρας... είναι και «νταής»! Προ μερικών μηνών είχε διαπληκτιστεί με κτηνοτρόφους συγχωριανούς του, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν και μάλιστα καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλάκιση. Το γεγονός αυτό αναμφισβήτητα προκαλεί τον τρόμο σε όσους από τη μια μεριά βλέπουν την κατάσταση, από την άλλη, όμως, αδυνατούν να μιλήσουν.