22/8/10

Πουλούσαν τα κλεμμένα στην Αλβανία

Στο Λαγονήσι Αττικής από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, του Τ.Α. Καλυβίων και της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», «Διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση», «Απείθεια», «Πλαστογραφία», παράβαση του Ν. «περί Αλλοδαπών», παράβαση του Ν. «περί Όπλων» και παράβαση του Ν. «περί Ναρκωτικών», ενώ αναζητείται 25χρονος συνεργός τους.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω συλληφθέντες μαζί με ομοεθνείς συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση η οποία βραδινές ώρες ,σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής και ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός , εισέρχονταν σε οικίες είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα είτε διαρρηγνύοντας αυτά. Στη συνέχεια αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και τα κλειδιά των Ι.Χ.Ε αυτ/των των παθόντων, τα οποία αφαιρούσαν κατά την διαφυγή τους. Οι δράστες διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, ενώ ο 30χρονος μετέφερε τα αφαιρεθέντα αυτ/τα στην πατρίδα του, όπου και τα πουλούσε.

Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο έχουν διαπράξει είκοσι δύο (22) κλοπές-διαρρήξεις οικιών και δύο (2) απόπειρες , από τις οποίες :
Τρείς (3) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Κορωπίου.
Τρείς (3) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Βάρης.
Επτά (7) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Αναβύσσου.
Εννέα (9) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Καλυβίων.
Δύο (2) απόπειρες διάρρηξης οικιών στην περιοχή Αναβύσσου.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Τρία (3) χαρτονομίσματα των 50 Ευρώ και ένα (1) των 100 Ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.
Διαρρηκτικά εργαλεία.
Κλειδιά οικιών.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) πιστόλι.
Τρείς (3) συσκευασίες περιέχουσες ναρκωτικές ουσίες.
Πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.