20/8/10

Ηρωίνη... μπροστά στον Ανδρέα Φούρα

Βάραγαν» ένεση, μπροστά στον Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα αλλά και τους συνεργάτες του. Δείγμα της κατάντιας μας, των όσων συμβαίνουν στην Πλατεία Ολγας της Πάτρας, κατάσταση την οποία όλοι γνωρίζουμε, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει! Το περιστατικό συνέβη προ ημερών όταν ο Δήμαρχος της Πάτρας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Νίκο Κουρεμένο και Αλέξη Σκαρμέα, και τον Γενικό Διευθυντή του Δήμου Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο επισκέφθηκαν την Πλατεία Ολγας για να εξετάσουν από κοντά στα σχέδιά τους για την ανάπλασή της. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" ξαφνικά και ενώ μικρά παιδιά έπαιζαν στις κούνιες είδαν περίεργες κινήσεις από κάποιον αλλοδαπό (πιθανόν Ρουμάνο). Ο οποίος αφού βρήκε τα πρόσωπα που ήθελε, έβγαλε από την τσέπη του τα γνωστά «φιξάκια» ηρωίνης, και τα πούλησε στους ενδιαφερόμενους. Στη συνέχεια κάποιοι νεαροί κάθισαν «αμέριμνοι» και χωρίς να υπολογίζουν κανέναν από τους παρευρισκόμενους (ούτε καν τα μικρά παιδάκια που σίγουρα θα τους έβλεπαν) σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας... και άρχισαν να «τρυπιούνται»! Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του... έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της θλιβερής αυτής σκηνής. Όπως βέβαια μάρτυρες γίνονται σχεδόν καθημερινά, τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι διερχόμενοι από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Αχαϊας.
ΑΣΦΑΛΕΙΑΚαμία παρέμβαση!Σχεδόν αμέσως ο αντιδήμαρχος Νίκος Κουρεμένος επικοινώνησε με την Ασφάλεια Πατρών! Όπως μάθαμε... κανένας αστυνομικός δεν βρέθηκε στο σημείο! Προφανώς γιατί για τους αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών, αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια του Δημάρχου, είναι... μία συνηθισμένη εικόνα! Και μπορεί οι δημοτικοί παράγοντες να σοκαρίστηκαν, πόσο μάλλον όμως τα μικρά παιδιά που καθημερινά παίζουν στην Πλατεία. Μήπως θα πρέπει επιτέλους να παρέμβει η Αστυνομία και να «καθαρίσει» την πλατεία από τέτοια φαινόμενα;
Χρήση... δημοσίως!Όπως και στο παρελθόν έχει γράψει ο «Κόσμος», το «αλισβερίσι» με τα ναρκωτικά (κυρίως ηρωίνη) στην Πλατεία Ολγας είναι καθημερινό φαινόμενο! Και πλέον οι δύστυχοι τοξικομανείς φθάνουν στο σημείο να μην κρύβονται σε κάποιο υπόγειο για να κάνουν την ένεσή τους, αλλά την κάνουν σε δημόσια θέα! Η δημόσια χρήση ναρκωτικών δεν γίνεται μόνο στην Πλατεία Ολγας αλλά και έξω από εκκλησίες (όπως για παράδειγμα στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου). Οι ποσότητες ηρωίνης στην Πάτρα έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της... εισαγωγής των ναρκωτικών από το Αφγανιστάν και τη Ρουμανία!