2/9/10

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία του 41χρονου που είχε εξαφανιστεί από τον Μάιο του 2000

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η ανθρωποκτονία 41χρονου ημεδαπού, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τον Μάιο του 2000.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, με τις κατηγορίες της «Ανθρωποκτονίας από πρόθεση», «περιύβρισης νεκρού» και παράβασης «Νόμου περί όπλων» και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 επιπλέον ημεδαπών, για «Υπόθαλψη εγκληματία».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 50χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας, στα μέσα Μαΐου 2000, εκμεταλλευόμενος μακρόχρονη προσωπική γνωριμία, επιβίβασε τον 41χρονο στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε στην επαρχιακή οδό Πανοράματος-Χορτιάτη. Εκεί, για προσωπικές διαφορές και με όπλο, που είχε επιμελώς κρύψει στο όχημα, τον πυροβόλησε επανειλημμένα, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Στη συνέχεια, ο δράστης μετέφερε το πτώμα σε αγρόκτημα 46χρονου φίλου του και το εγκατέλειψε σε απόκρημνη πλαγιά. Αφού εκμυστηρεύτηκε την πράξη του στη σύζυγό του, στον 46χρονο ιδιοκτήτη της αγροτικής έκτασης και σε έτερο 56χρονο φίλο του, μετέβη την επομένη στο απόκρημνο σημείο, όπου είχε εγκαταλείψει τη σορό. Εκεί, μετά από αποτυχημένη απόπειρα ενταφιασμού του πτώματος, προέβη στη σταδιακή αποτέφρωση και τον τεμαχισμό της σορού, τη μεταφορά και μεταφόρτωση της στο σκάφος του, που ήταν ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς. Κατόπιν, πλέοντας στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, αφού έδεσε την τεμαχισμένη σορό σε άγκυρα, τη βύθισε στη θάλασσα.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο αγρόκτημα του 46χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 φυσίγγια και μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα και δεν σχετίζεται με την ανθρωποκτονία, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.
Ο 50χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει Εντάλματος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.