29/10/10

Δημόσιος υπάλληλος πίσω από την μεγάλη χασισοφυτεία του Ρεθύμνου!


Ένας 53χρονος Ρεθυμνιώτης δημόσιος υπάλληλος κατονομάζεται ως ο άνθρωπος που είχε ουσιαστικά την μεγάλη χασισοφυτεία που βρέθηκε προχθές. Οι αστυνομικοί μάλιστα τον έπιασαν με το καλάσνικοφ στο χέρι ενώ βρισκόταν σε υπερυψωμένο σημείο που λειτουργούσε περισσότερο ως παρατηρητήριο.
Τον 53χρονο ‘κάρφωσε’ ,όπως αποκαλύπτει η ‘Πατρίδα΄ και στην απολογία του ο 27χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Αποστολών μέσα στη φυτεία με το 45άρι ανά χείρας. Ο αλλοδαπός κατέθεσε ότι είχε αναλάβει την επιμέλεια και τη φύλαξη της χασισοφυτείας κατ’ εντολή του 53χρονου, ενώ «κάρφωσε» και έναν 28χρονο ομοεθνή του, ισχυριζόμενος ότι τον…διαδέχτηκε στο πόστο του.
Ισχυρίστηκε ότι ήρθε στο Ρέθυμνο πριν από περίπου ένα χρόνο και βρισκόταν σε διαρκή αναζήτηση δουλειάς. Πριν από ενάμιση μήνα τον προσέγγισε ο ομοεθνής του. Του είπε ότι επειδή θα αναχωρούσε στην Αλβανία, το «αφεντικό» του αναζητούσε κάποιον έμπιστο να αναλάβει τη δουλειά και έτσι πήγε αυτός.
Ο 53χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη φυτεία, ωστόσο σήμερα κατά την απολογία του θα πρέπει να δικαιολογήσει πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο χώρο, γιατί ήταν ένοπλος αλλά και να εξηγήσει τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις που είχε κάνει από το τηλέφωνο του στο κινητό του 28χρονου Αλβανού.
Εκτός από την χασισοφυτεία με τα 250 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ορνιθοτροφείο που απέχει μόλις 300 μέτρα από τη φυτεία είχε μετατραπεί σε…αποξηραντήριο. Συνολικά εντόπισαν και κατάσχεσαν 80 κιλά χασίς και μία ζυγαριά ακριβείας. Σε βάρος των δύο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για: καλλιέργεια, συγκομιδή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών από κοινού κατ’ εξακολούθηση που αφορά μεγάλη ποσότητα και οπλοφορία.