1/11/10

Aθώος ο Β. Στεφανάκος


Αθώος κρίθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο ο επιχειρηματίας Βασίλης Στεφανάκος αλλά και οι δύο υπαστυνόμοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο έκδοσης ταυτότητας του τότε φυγόποινου, Βασ. Στεφανάκου.

Κατηγορούμενος και ο Βασ. Στεφανάκος για το αδίκημα της «ηθικής αυτουργίας» στις πράξεις των ...οργάνων της τάξης
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των δύο αστυνομικών για «παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση», ενώ κατηγορούμενος ήταν και ο Βασ. Στεφανάκος για το αδίκημα της «ηθικής αυτουργίας» στις πράξεις των... οργάνων της τάξης.
Ο πρώτος, υπαστυνόμος Β' στο Α.Τ. Νίκαιας, φέρεται από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων να μεσολάβησε στον συνάδελφό του υπαστυνόμο Α' , που εκτελούσε χρέη διοικητή στο Τμήμα Ασφαλείας Πετρούπολης, ώστε να εξυπηρετηθεί ο ενδιαφερόμενος Στεφανάκος και να του εκδώσουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, σε αντικατάσταση αυτού που είχε χάσει. Από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε πως το ηλεκτρονικό αρχείο της υπηρεσίας δεν ήταν έγκαιρα ενημερωμένο, αναφορικά με το ότι ο πολίτης που αιτήθηκε την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας καταζητείται για την εκτέλεση της σε βάρος του ποινής κάθειρξης 14 ετών την οποία του έχει επιβάλει η ελληνική δικαιοσύνη στις 14 Δεκεμβρίου του 2006. Αλλωστε, σύμφωνα με το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων, το κομπιούτερ της Ασφάλειας ενημερώθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2006, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, όταν και είχε γίνει ο έλεγχος στο «ποινικό του μητρώο», εμφανιζόταν «καθαρός» όπως επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Βασίλης Καπερνάρος [φωτο] και παρά το γεγονός ότι τον αναζητούσαν οι διωκτικές Αρχές για την εκτέλεση της απόφασης.