14/11/10

Στην Ιταλία οι λαθρομετανάστες εξαγριώθηκαν


Kλυδωνίζεται η διακυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, που δεν κάνει βήμα πίσω, ενώ την ίδια στο Βορρά μετανάστες έχουν κάνει άνω κάτω την πόλη Μπρέσια, αφού η Ιταλία σε αντίθεση με την Ελλάδα έχει ξεκάθαρη άποψη, για τα παράνομα λεφούσια των Ασιατών. Ο πρωθυπουργός δήλωσε σε τηλεφωνική του παρέμβαση, σε συνάντηση του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», που διοργανώθηκε σήμερα στο Μιλάνο, ότι αν και αισθάνεται σίγουρος πως θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης που στοχεύει, τόσο στην Βουλή όσο και στην Γερουσία, δεν θα διστάσει σε αντίθετη περίπτωση να διαλύσει τη Βουλή και να πιέσει για τη διεξαγωγή εκλογών.
Στο μεταξύ σοβαρά επεισόδια έγιναν τη νύχτα του Σαββάτου στη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, με αφορμή διαδήλωση υπέρ τεσσάρων μεταναστών, που εδώ και δύο εβδομάδες κήρυξαν απεργία πείνας σκαρφαλωμένοι σε ένα γερανό εργοστασίου, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο νόμο περί μετανάστευσης.
Στην διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, από αυτοσχέδιες βόμβες, μπουκάλια και πέτρες που πέταξαν οι διαδηλωτές, στους αστυνομικούς που οπλισμένοι με ρόπαλα παρατάχθηκαν για να διαλύσουν τους εκατοντάδες διαδηλωτές.
Οι απεργοί πείνας είναι ένας Αιγύπτιος, ένας Μαροκινός και δύο Πακιστανοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι παραπλανήθηκαν από το ιταλικό κράτος και από τους εργοδότες τους, που είχαν υποσχεθεί ότι θα τους βοηθούσαν για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Ιταλία.
Οι μετανάστες είχαν ζητήσει να υπαχθούν σε ρύθμιση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, αλλά οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν επειδή κρίθηκε ότι δεν είχαν σταθερή απασχόληση.