22/12/10

Ληστεία η οφειλή;

Aπό την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς εξιχνιάσθηκε στις 17 Νοεμβρίου η ανθρωποκτονία του 63χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος την 23:55΄ ώρα της 14-11-2010 στον αύλειο χώρο της οικίας του, στη Μεσοποταμία Καστοριάς. Δράστης είναι 36χρονος κάτοικος της περιοχής ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη την 21:00΄ ώρα της 16-11-2010 στην Κοζάνη και στη συνέχεια εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. Κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, ήταν οι οικονομικές διαφορές του θύματος με το δράστη, που αφορούσαν υπόλοιπο οφειλής του θύματος για εργασίες που είχε εκτελέσει ο δράστης στην οικία του. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, την 19:00΄ώρα της 14-11-2010 ο δράστης πήγε στην οικία του θύματος για να ζητήσει την εξόφληση της παραπάνω οφειλής και όταν – όπως ο ίδιος ισχυρίσθηκε - το θύμα αρνήθηκε την εξόφληση, επακολούθησε διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα κομμάτι ξύλου, το οποίο υπήρχε στο χώρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια, αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού το πορτοφόλι του θύματος, που περιείχε και την πιστωτική του κάρτα, την οποία μετέπειτα χρησιμοποίησε ενεργώντας αναλήψεις, συνολικού ποσού 2.000 ευρώ, από διάφορα Α.Τ.Μ. της Καστοριάς, του Άργους Ορεστικού και της Κοζάνης. Στο χώρο του εγκλήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας, το οποίο στάλθηκε για εργαστηριακή εξέταση.

Σήμερα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση μετά από αίτημα των συγγενών των θυμάτων που υποστηρίζουν ότι ο ελαιοχρωματιστής δράστης σκότωσε τον 63χρονο για να τον ληστέψει και όχι γιατί υπήρχαν οικονομικές διαφορές όπως είχε ισχυριστεί ο κατηγορούμενος. Η σημερινή ανακοίνωση έχει ως εξής:

  • η αναφορά στο κίνητρο της ανθρωποκτονίας, ως οικονομικές διαφορές μεταξύ δράστη και θύματος, απορρέει από τους ισχυρισμούς του δράστη στην προανακριτική του απολογία.
  • από το λοιπό προανακριτικό υλικό δεν επιβεβαιώθηκε η εκδοχή αυτή.

Η Ανακοίνωση αυτή δίνεται στη δημοσιότητα προκειμένου να διασαφηνιστεί η πραγματικότητα και να διευκρινιστεί πλήρως το όλο θέμα, ύστερα από αίτημα συγγενών του θύματος.

Τα λόγια περιτά ...