22/1/15

Έκλεψε το βαν διαφυγής του Ξηρού


Στο πλαίσιο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, την Τετάρτη συνελήφθη στην Γλυφάδα, με ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή, 23χρονος με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής φορτηγού οχήματος που βρέθηκε πρόσφατα σε περιοχή του όρους Αιγάλεω.
Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές το όχημα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για το «χτύπημα» στις φυλακές Κορυδαλλού ως μέσο διαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 23χρονου ομογενής από τη Ρωσία καθώς βρέθηκαν αποτυπώματα του στο όχημα. Ο συλληφθείς φέρεται να υποστήριξε ότι «απλά μου είπαν να κλέψω το όχημα, δεν ήξερα που θα το χρησιμοποιούσαν».
Ωστόσο νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν προκύψει στοιχεία για την διασύνδεση ποινικών-τρομοκρατών με βάση αποτελέσματα εξετάσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Ο 23χρονος οδηγείται σήμερα Πέμπτη στον ειδικό εφέτη ανακριτή.