23/12/10

Τρομοπακέτα και στη Ρώμη

Τα δέματα βόμβες που σκάνε στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ δεν συνδέονται με παγιδευμένες αποστολές προερχόμενες από την Ελλάδα, τουλάχιστον από τις μέχρι τώρα πληροφορίες και την ενημέρωση που έχουν από τις αντίστοιχες Ιταλικές αρχές. Η φημολογία για το αντίθετο διαδόθηκε όταν η αντιεξουσιαστική ομάδα των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμος Τσάκαλου αποκαλύφθηκε στο Παγκράτι, να αποστέλει φάκελους-βόμβα με παραλήπτες ξένες πρεσβείες. Ένας από αυτούς τους φακέλους μάλιστα πρόλαβε και κατέληξε στο γραφείο της Άγκελας Μέρκελ στη Γερμανία, ενώ ένας ακόμη με προορισμό τον Σύλβιο Μπερλουσκόνι, ανιχνεύτηκε σε πτήση από την Αθήνα, σε Ιταλικό αεροδρόμιο. Μια ιταλική οργάνωση αναρχικών με την ονομασία FAI ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με παγιδευμένα πακέτα στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η οργάνωση υπογράφει ως Federazione Anarchica Informale «επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με Ιταλούς συναδέλφους τους, από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προκύπτει ότι τα παγιδευμένα με εκρηκτικά πακέτα που εξερράγησαν στην ιταλική πρωτεύουσα έχουν σταλεί από την Ελλάδα.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Μαντοβάνο, τόνισε ότι τα πακέτα «είναι πολύ πιθανόν να εστάλησαν από το εσωτερικό. Η συγκεκριμένη τεχνική των εκρηκτικών πακέτων και φακέλων σχετίζεται άμεσα με τον αναρχικό χώρο».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει σειρά ιταλικών αναρχικών οργανώσεων που διατηρούν σχέσεις με Έλληνες, ωστόσο, δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι η αποστολή των πακέτων έγινε από την Ελλάδα.

Τα πακέτα-βόμβα στις πρεσβείες

Το πρώτο πακέτο εξερράγη στα χέρια του υπευθύνου αλληλογραφίας στην πρεσβεία της Ελβετίας. Ο 53χρονος άνδρας, ελβετικής καταγωγής, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα και στα δύο χέρια. Δεν κινδυνεύει η ζωή του, όμως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού στο αριστερό χέρι.
Η ελβετική πρεσβεία βρίσκεται κοντά στο πάρκο Villa Glori, στο βόρειο τμήμα του κέντρου της Ρώμης.
Τρεις ώρες αργότερα σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη παγιδευμένου πακέτου μέσα σε γραφείο στην πρεσβεία της Χιλής στη Ρώμη. Τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια ο εργαζόμενος που άνοιξε το δέμα. Σε τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων επισημαίνονται οι ομοιότητες με το μπαράζ παγιδευμένων δεμάτων που εστάλησαν πρόσφατα σε ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα και τις έδρες κυβερνήσεων στο εξωτερικό.
Οι εκρήξεις των παγιδευμένων δεμάτων έρχονται δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου πακέτου στο μετρό της Ρώμης που σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία.
Το πακέτο στο μετρό της Ρώμης δεν περιείχε εκρηκτική ύλη όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, αλλά σωλήνες γεμάτους με τσιμέντο.

Χρόνια Πολλά




Η συντακτική ομάδα του Crimes On Air σας
εύχεται χρόνια πολλά με υγεία.

Χτυπούν το παραεμπόριο

Συνεχίζονται αμείωτα οι κοινές ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση του παρεμπορίου από τα κλιμάκια ελέγχου στο Κέντρο της Αθήνας, καθώς και στις γύρω περιοχές, στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σε καθημερινή βάση από αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που έχει διατεθεί μόνιμα για το σκοπό αυτό, από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και με άλλες συναρμόδιες αρχές και φορείς, όπως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.α. Από το πρωί σήμερα (23-12-2010) μεικτά συνεργεία ελέγχων, πραγματοποιούν έρευνες σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 300 τ.μ. στην οδό Μενάνδρου 4 και σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. στην οδό Σερβίων 6, όπου έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία αποτελούν προϊόντα απομίμησης γνωστών επώνυμων εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι κατά τον μήνα Οκτώβριο και Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο αποθήκες συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. στην οδό Κολωνού 13 & 16 (6-10-2010), σε δύο αποθήκες συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ. στην οδό Δημαράκη αρ. 12 & 16 (13-10-2010), σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 300 τ.μ. στην οδό Ορφέως 176 (5-10-2010), σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 500 τ.μ. στην οδό Μενάνδρου αρ.12 (20-10-2010) και σε αποθήκη συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ. στην Ιερά Οδό 97-99 (17-11-2010), όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων παρεμπορίου και ειδών απομίμησης. Η συνολική αξία των προϊόντων αυτών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 30.000.000 ευρώ. Τα προϊόντα αυτά σε ορισμένες αποθήκες καταστράφησαν από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ σε άλλες, λόγω του μεγάλου όγκου των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, συνεχίζεται ο έλεγχος και η καταγραφή τους.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.



Από τις αρχές του έτους μέχρι και χθες (22.12.2010), για τον έλεγχο του παρεμπορίου, διατέθηκαν συνολικά 20.782 αστυνομικοί, συγκροτήθηκαν 8.066 μικτά κλιμάκια, πραγματοποιήθηκαν 20.164 κατασχέσεις εμπορευμάτων και επιβλήθηκαν 519 διοικητικά πρόστιμα, ενώ κατασχέθηκαν 663.400 είδη παρεμπορίου-απομίμησης, χωρίς να υπολογισθούν αυτά που έχουν προκύψει από τις καταγραφές στις μεγάλες αποθήκες που ελέγχθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν.
Σκοπός των εξειδικευμένων δράσεων είναι ο έλεγχος της διακίνησης και διάθεσης κλεψίτυπων προϊόντων ή προϊόντων πνευματικής – διανοητικής ιδιοκτησίας ή αντικείμενα πάσης φύσεως και μορφής που αποτελούν απομιμήσεις γνήσιων προϊόντων γνωστών εταιρειών, καθώς και αντικειμένων που δεν φέρουν όνομα, στο πλαίσιο της προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς.

Η έξοδος του πρωταγωνιστή

Ώρα 4.40 το απόγευμα ο Βασίλης Χήτος συναντά κατά την έξοδό του από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Απόστολο Πετράκη, τον Κρητικό που υποστήριξε πως ήταν ο "πρωταγωνιστής" της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Παναγόπουλου, αλλά και ότι είναι εκείνος που έχει κρυμμένα τα λίτρα των 30 εκατομμύριων ευρώ. Ο Απόστολος Πετράκης αποφυλακίστηκε επειδή πέρασε το ανώτατο όριο προφυλάκισης που είναι το 18μηνο και επειδή η δίκη δεν ολοκληρώθηκε στο διάστημα αυτό. Έχοντας δίπλα του το δικηγόρο του Σάκη Κεχαγιόγλου ο Κρητικός δήλωσε ότι: "Η κοινωνία δεν κινδυνεύει από εμένα, όπως έχω παρουσιαστεί ως κακοποιός. Εμείς δεν στραφήκαμε κατά της κοινωνίας και αν γνώριζα από πριν τον χαρακτήρα του απαχθέντος δεν θα συμφωνούσα με την ενέργεια αυτή". Ο Σάκης Κεχαγιόγλου συμπλήρωσε πως: "Η αποφυλάκιση είναι το καλύτερο δώρο για τον πελάτη μου επειδή επιπλέον σήμερα έχει και τα γενέθλιά του".

Το νέο "look" έτοιμο


Εγιναν κάποιες αλλαγές στο crimesonair σχεδιαστικά όπως βλέπετε.Μας ζητήσατε να το κάνουμε πιο εύκολο και ξεκούραστο στην ανάγνωση,επειδή το προηγούμενο μαύρο χρώμα ήταν κουραστικό και δυσκόλευε την ανάγνωση.Είμαστε εδώ και περιμένουμε τις παρατηρήσεις, τις απόψεις και τα σχόλια σας όπως κάνετε απο την πρώτη στιγμή γνωριμίας μας.
CrimesOnAir

Έπιασαν τον κατηγορούμενο για φόνο σε τροχόσπιτο

Καταζητούμενος για δολοφονία επί 1,5 χρόνο διέμενε σε τροχόσπιστο, για να σβήσει τα ίχνη από τους διώκτες του. Η σύλληψή του όμως έγινε στην Τίρυνθα Αργολίδας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου. Η σύλληψή του έγινε με βάση ένταλμα συλλήψεως που εκδόθηκε από τον 21ο Ανακριτή Αθηνών για τη δολοφονία 28χρονου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΔΑΑ, ο 42χρονος ημεδαπός, την 26.05.2009 στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Τσαμαδού στα Εξάρχεια, πυροβόλησε και σκότωσε τον 28χρονο ημεδαπό κατά τον χρόνο που βρίσκονταν επάνω στη δίκυκλη μοτοσικλέτα του. Ο δράστης, αμέσως μετά τον πρώτο πυροβολισμό, πυροβόλησε άλλες δύο φορές το θύμα ενώ είχε πέσει από τη μοτοσικλέτα του. Όπως προέκυψε, κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους. Ο 42χρονος, αμέσως μετά τη δολοφονία, είχε εξαφανισθεί και εντοπίσθηκε ύστερα από συνεχείς έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών σε τροχόσπιτο που ήταν σταθμευμένο σε ερημικό αγρόκτημα στην περιοχή Νέα Σπίτια Τίρυνθας στην Αργολίδα. Χθες το μεσημέρι, με αιφνιδιαστική αστυνομική επέμβαση, συνελήφθη και προσήχθη στην έδρα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι "Αποκαλύψεις" της Κυριακής

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αποκαλύψεις" που λόγω εορτών κυκλοφορεί αύριο, όπως και όλες οι Κυριακάτικες εφημερίδες.

Ελεύθερος ο Κρητικός


Στις 4.30 το απόγευμα αποφυλακίστηκε ο Κρητικός Απόστολος Πετράκης αλλά και δυο άλλοι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση της αρπαγής του εφοπλιστη Περικλή Παναγόπουλου. Σε λίγη ώρα το Crimes on air θα σας παρουσιάσει φωτογραφίες από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μεγαλέμπορος ΙΧ πίσω από την κόκα;






Μεγαλέμπορο πολυτελών αυτοκινήτων "φωτογράφισε" στον αρμόδιο ανακριτή κατά την απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση της κοκαϊνης, που είχε ως πελάτες- χρήστες, γνωστό μοντέλο του Κολωνακίου, μια δημοσιογράφο που η αδελφή της είναι υπουργός της κυβέρνησης και μια επίσης γυναίκα που ήταν υποψήφια βουλεύτης. Ο 36χρονος
Ελληνοκαναδός ανέφερε πως ο πραγματικός εγκέφαλος είναι ο εισαγωγέας αυτοκινήτων στα Νότια προάστια, χωρίς όμως να τον κατονομάσει. Άφησε όμως να εννοηθεί πως είναι ο επιχειρηματίας που αυτό το διάστημα διατηρεί δεσμό με λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία ... αυτοπροβάλλεται ως "συντηριτική" στο ντύσιμο και γενικά ως γυναίκα που δεν της αρέσει να προκαλεί. Σε μια περίοδο μάλιστα είχε απαγορεύσει στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν να της πετούν οι θαμώνες στην πίστα όχι μόνο τα πανεράκια αλλά και σκέτα τα λουλούδια. Αργότερα βέβαια αναθεώρησε τις απόψεις της λόγω της οικονομικής στενότητας. Η τραγουδίστρια ως καλλιτέχνης ... απογειώθηκε και σ' αυτό σημαντικότατο ρόλο έπαιξε ο προηγούμενος άνδρας της και λαμπρός επιστήμονας, που της είχε μεγάλη αδυναμία. Ο Ελληνοκαναδός πάντως έκανε και αυτός πλούσια ζωή. Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται μια μαύρη Πόρσε που έφερε από το εξωτερικό, ενώ στην τρίτη φωτο μόλις που διακρίνεται σκεπασμένο από ανταλλακτικά το πρώτο του αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας που όμως είναι τρακαρισμένο. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες απεικονίζουν κρύπτες εξαρτημάτων-ανταλλακτικών μέσα στα οποία η συμμορία εισήγαγε ... καμουφλαρισμένα τα σακουλάκια της κόκας.

EKTAKTO:Γενέθλια με αποφυλάκιση για Α. Πετράκη




Σε μια ώρα από τώρα ο Απόστολος Πετράκης αποφυλακίζεται από τις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω παρέλευσης του 18μηνου που είναι και το ανώτατο όριο προφυλάκισης, καθώς η δίκη της απαγωγής Παναγόπουλου δεν έχει ακόμη ολ0κληρωθεί. Για την αποφυλάκιση του Κρητικού σπεύδει στον Κορυδαλλό ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου. Ο Α. Πετράκης έχει καταθέσει στο δικαστήριο πως ο ίδιος και όχι ο Παναγιώτης Βλαστός οργάνωσε την απαγωγή αλλά και ότι διαθέτει τα 30 εκατομμύρια που ήταν και τα λίτρα για την απελευθέρωση του Περικλή Παναγόπουλου. Σήμερα μάλιστα ο Πετράκης έχει και γενέθλια. Σύμφωνα με πηγές του Crimes on air στις 24 Γενάρη θα επακολουθήσει για τον ίδιο λόγο και η αποφυλάκιση του μεγαλοεργολάβου Γιώργου Τρομπούκη.

Μακρυχέρης ο Ανθυπαστυνόμος

Ντροπή..! Κοτζάμ Ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στη Δάφνη έκλεψε το πορτοφόλι Ειδικού Φρουρού που γυναίκα από τη Βουλγαρία το βρήκε και επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να το παραδώσει. Ο Ανθυπαστυνόμος δεν σεβάστηκε ούτε την υπηρεσιακή ταυτότητα του συναδέλφου του που υπήρχε μέσα στο ίδιο το πορτοφόλι. Γι αυτόν τα 700 ευρώ είχαν μεγαλύτερη αξία...Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίσθηκε δικογραφία την 09-12-2010, σε βάρος του Ανθυπαστυνόμου που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης και ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση ανευρεθέντος πορτοφολιού. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Ανθυπαστυνόμος, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας, δεν παρέδωσε στον κάτοχό του ένα πορτοφόλι με χρήματα και υπηρεσιακή ταυτότητα Ειδικού Φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο του είχε παραδοθεί ως ανευρεθέν, από γυναίκα, βουλγαρικής καταγωγής. Παράλληλα, δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία ανεύρεσης και καταγραφής απωλεσθέντων. Η εν λόγω γυναίκα, την 09-12-2010, μετέβη στο Διοικητή της Υπηρεσίας, προκειμένου να αναζητήσει τον κάτοχο του πορτοφολιού, όπου και αποκαλύφθηκε η πράξη του Ανθυπαστυνόμου. Στην Βουλγάρα -όπως πληροφορείται το Crimes on air- έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως ο Ειδικός Φρουρός πραγματικός κάτοχος του πορτοφολιού, δεν την αναζήτησε για να της πει ούτε έστω ένα "ευχαριστώ". Υποψιάστηκε πως κάτι συμβαίνει γι αυτό και επισκέφθηκε τον Διοικητή του Α.Τ Δάφνης ο οποίος και κατέγραψε αμέσως το περιστατικό. Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που ενημερώθηκε αυθημερόν για το συμβάν, σχηματίσθηκε δικογραφία εναντίον του για παράβαση του άρθρου 258 Π.Κ. «υπεξαίρεση στην Υπηρεσία». Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο εν λόγω Αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και παράλληλα έχει διαταχθεί σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τον σκότωσαν εν ψυχρώ


Στο Μελίσσι Κορινθίας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Κατά τη διαφυγή τους ημεδαπός υπάλληλος τους καταδίωξε, με αποτέλεσμα (1) εκ των δραστών να τον πυροβολήσει, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Δράστες αναζητούνται.

Οι ελιές, οι κότες και η γαλοπούλα για το... ρεβεγιόν


Ποικιλία είχε πάλι το μενού των κλοπών στην Ηλεία. Γι' άλλη μια μέρα -ή καλύτερα νύχτα- η λεία ήταν πλούσια. Ανάμεσα στα κλοπιμαία σακιά με ελιές φρεσκομαζεμένες, κοτόπουλα και μια γαλοπούλα.

Στα Δουνέϊκα, στη θέση Κερτιζέϊκα, οι κλέφτες φόρτωσαν 45 σακιά με ελιές που κάτοικος είχε μαζέψει την προηγούμενη ημέρα, αλλά για κακή του τύχη τα άφησε στο αγρόκτημά του πριν τις στείλει στο ελαιοτριβείο. Η αξία τους 1.000 ευρώ.

Στα Γρανιτσέϊκα Πύργου εμφανίστηκαν κλεφτοκοτάδες. Έκοψαν το συρματόπλεγμα της περίφραξης χωραφιού, μπήκαν μέσα και πήραν έντεκα κοτόπουλα και μια γαλοπούλα.
Στη Βάρδα οι διαρρήκτες μπήκαν σε αγροτική αποθήκη και πήραν τρία ρολά νάιλον λευκά και μαύρα και μια μοτοσικλέτα, συνολικής αξίας 2.700 ευρώ.

Στον Πύργο από σταθμευμένο αυτοκίνητο σε πάρκινγκ καταστήματος, το οποίο ήταν και ξεκλείδωτο, άγνωστος «βούτηξε» ένα μπουφάν αξίας 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 50 ευρώ.
Στο Νιοχώρι Κυλλήνης, άγνωστοι άρπαξαν μέσα από σταθμευμένο φορτηγό διάφορα προσωπικά έγγραφα του οδηγού και το ποσό των 500 ευρώ.

Στα Λεχαινά ένας Ρουμάνος αφαίρεσε δύο κινητά από μια 23χρονη και μετά από δύο ώρες της τα... επέστρεψε! Όμως η κοπελιά δεν φάνηκε να συγκινήθηκε από την "μεταμέλεια" του δράστη και κατέθεσε μήνυση, με αποτέλεσμα ο αλλοδαπός να συλληφθεί.

πηγή:http://www.iliatora.gr

"Σκούπα" στον καταυλισμό του ΟΣΕ


Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση "σκούπα" στον καταυλισμό του ΟΣΕ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και ελέγχουν ακόμη και τα πράγματα των μεταναστών. Αλλωστε είναι γνωστό ότι αρκετοί εξ αυτών μεταφέρουν ηρωίνη την οποία πωλούν για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν χρήματα και να φύγουν για Ιταλία.

Το ... αυτοκέφαλο της ΓΑΔΑ





Γράφει ο βασίλης χήτος

Απ' τα χαμηλά στα ψηλά..! Αυτό φαίνεται πως είχε κατά νου ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και έκανε "κατάληψη" πάνω από την Αντιτρομοκρατική στο 13o όροφο της ΓΑΔΑ. Λέγεται πως οι καρέκλες ανέβηκαν νύχτα από τον 7ο όροφο. Οι εργάτες [Αλβανοί ορισμένοι] με το φραπέ και το κολατσιό στο χέρι πηγαίνοντας το πρωί για δουλειά έμειναν με ανοιχτό το στόμα βλέποντας πρόχειρα στημένα τα γραφεία, αλλά με το απαραίτητο φλυτζανάκι με το espresso. Η ακαταστασία που υπήρχε στον χώρο έγινε και η αιτία κάποιοι Αξιωματικοί να λέρωσαν με βενζινόκολα τα Armani κοστούμια τους. Τι συνέβη όμως και η μετακόμιση έγινε άρον άρον? Με τον σχεδιασμό Χρυσοχοϊδη και την αναδιάρθρωση της Ασφάλειας Αττικής σε υπηρεσία πανελλαδικής εμβέλειας, προβλεπόταν αναβάθμιση του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος και άρα μετεγκατάστασή του σε μεγαλύτερο χώρο. Η μετατροπή όμως της Ασφάλειας στα πρότυπα του FBI δεν καρποφόρησε, σε αντίθεση με την Οικονομική Αστυνομία που ιδρύθηκε ήδη και στην οποία θα ανήκει [με ξεχωριστή υποδιεύθυνση] και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη, που ήδη μετεγκαταστάθηκε από τον πέμπτο όροφο, καταλαμβάνοντας δικαιωματικά τον μισό 13ο όροφο. Η Οικονομική Αστυνομία και επομένως και το Ηλεκτρονικό Έγκλημα θα υπάγονται απ' ευθείας στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Το ...αυτοκέφαλο της υπηρεσίας του όμως φέρεται να διεκδικεί από μόνος του ο Τμηματάρχης, που αποφάσισε ότι το Οργανωμένο Έγκλημα πρέπει να ... απαγκιστρωθεί από την Ασφάλεια και χωροταξικά τουλάχιστον να ανήκει και αυτό στον Αρχηγό Λευτέρη Οικονόμου. Η ενέργεια πάντως εκείνων που προσπαθούν μεμονομένα να μετατρέψουν σε ... Βόρεια Ήπειρο ένα Τμήμα της ΓΑΔΑ σύντομα θα έχει τις παρενέργειές του, όπως εξάλλου και όλα τα ... αυτόνομα κινήματα. Οι ψίθυροι από την πολύβουη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έφθασαν μέχρι την Κατεχάκη. Ο νέος Γενικός Διοικητής των δυο ξεχωριστών Υποδιευθύνσεων της Οικονομικής Αστυνομίας και του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα είναι Ανώτατος Αξιωματικός και όταν σύντομα θα οριστεί το πρόσωπο του, ο κ. Ταξίαρχος μαζί με την υπο δημιουργία Οικονομική Αστυνομία θα ανέβει με το ασανσέρ στον 13ο όροφο, αλλά στην καρέκλα του θα βρεί να κάθεται ένας κατώτερός του στο βαθμό, αλλά άξιος κατά τ' άλλα Αστυνομικός Υποδιευθυντής και εν προκειμένω ο κ. Γιώργος Βανικιώτης. Και τότε θα ανακύψει και δεύτερο ζήτημα αφού στο ρετιρέ-γιαπί του 14ου ορόφου που είναι υπό διαμόρφωση, υπάρχουν οι περιβόητες κεραίες της Άμεσης Δράσης, αυτές που εκπέμπουν ραδιενεργά κύματα. Πως λοιπόν θα δεχτεί ένας Ταξίαρχος να διευθύνει δυο υπηρεσίες που βρίσκονται ανορθόδοξα σε διαφορετικούς ορόφους και από πάνω να δέχεται και την όποια ακτινοβολία..? Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες και κάποιοι Αξιωματικοί έσπευσαν ήδη να προμηθευτούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα. [Για τους μη γνωρίζοντες ο 13ος όροφος είχε μείνει ... ορφανός από τον Σεπτέμβρη, αφού η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Ταξίαρχου Κώστα Αντωνίου, μετεγκαταστάθηκε σε σύγχρονο κτίριο στη Λ. Αθηνών, το οποίο και εγκαινίασε την περασμένη Τρίτη ο Χ. Παπουτσής].

Ναρκωτικά από ... πέτρα



Είναι γνωστό ότι οι Αλβανοί τεχνίτες είναι οι καλύτεροι μαστόροι στο χτίσιμο της πέτρας. Η φήμη τους έχει φθάσει μέχρι και την Ιταλία. Με τη μόνη διαφορά όμως πως για τον 44χρονο Αλβανό οδηγό φορτηγού που πιάστηκε από άνδρες του Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Σταμάτη Ράπτη, οι πέτρες που κουβαλούσε ήταν για το ... ξεκάρφωμα. Ο 44χρονος συνελήφθη στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν ανάμεσα στο φορτίο με πέτρες, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι και ένα τσουβάλι με τις παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών όπως βλέπετε και στις παραπάνω φωτογραφίες :
  1. σαράντα επτά (47) πακέτα συνολικού μικτού βάρους σαράντα επτά κιλών και εννιακοσίων ογδόντα οχτώ (47,988) γραμμαρίων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και
  2. δέκα (10) πακέτα συνολικού μικτού βάρους πέντε κιλών και τετρακοσίων εβδομήντα οχτώ (5,478) γραμμαρίων πιθανόν μορφίνης ή ηρωίνης.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και το φορτηγό όχημα.


Τα παιδιά τσακώνονται ...




Στις 8.58 το πρωί μόνο στο Crimes on air


Πως το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος έκανε κατάληψη μέσα στη ΓΑΔΑ?
Που αποσκοπούσε η ασυνήθιστη ενέργεια?
Ποιος Αξιωματικός βγήκε νοκ άουτ και γιατί?

22/12/10

Στον αέρα οι διαγωνισμοί



Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του Υφυπουργού Μανώλη Όθωνα, ακυρώθηκαν όλες οι εν εξελίξει διαγωνιστικές διαδικασίες που είχαν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι συμβάσεις που συνήφθησαν δυνάμει αυτών και αφορούσαν στη συντήρηση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος. Η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, καθότι οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν οδηγηθεί σε αλλεπάλληλες και διαδοχικές δικαστικές εμπλοκές με αποτέλεσμα είτε να μην έχουν ολοκληρωθεί δύο χρόνια μετά την προκήρυξή τους, είτε να οδηγούν σε αναγκαστικές απευθείας αναθέσεις, οι οποίες ενείχαν θέματα νομιμότητας σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (264/2010), και σε κάθε περίπτωση πέρα από το υψηλό κόστος δεν πετύχαιναν σε ικανοποιητικό βαθμό την πλοϊμότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πλακώθηκαν μεταξύ τους οι Αλβανοί


Στους Κομποτάδες Φθιώτιδας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία συνεπλάκησαν (10) υπήκοοι Αλβανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν (5) εξ αυτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι. Επίσης, συνελήφθησαν άλλοι (3) και αναζητούνται (2).

Στο Χαλάνδρι το διαμέρισμα

Στην οδό Κάσου 3 στο Χαλάνδρι βρέθηκε το διαμέρισμα που φέρεται να είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα ο Στ. Καραγιαννίδης. Μέσα βρέθηκε ορειβατικό σακίδιο, κράνος και ένα βαλιτσάκι με μακιγιάζ.

Ο Σ. Καραγιαννίδης ο φερόμενος ενοικιαστής

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία μ' αυτά τα πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο κατηγορούμενος Στυλιανός Καραγιαννίδης φέρεται να νοίκιασε το σπίτι που βρέθηκε έξω από την Αθήνα.

ΕΠΩΝΥΜΟ:ΔΕΜΕΤΗΣ -
ΟΝΟΜΑ: ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΟΝΟΜΑ Π: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-
ΕΠΩΝ Π: ΔΕΜΕΤΗΣ –
ΟΝΟΜΑ Π: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ –
ΟΝΟΜΑ Μ: ΔΙΟΝΥΣΙΑ –
ΕΠΩΝ Μ: ΔΕΜΕΤΗ –
ΗΜ.ΓΕΝ. 20/10/1988 –
ΤΟΠΟΣ: ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ –
Α.Δ.: ΑΙ 033362

Οι παρακάτω φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας) είναι αυτές που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και απεικονίζουν τους Καραγιαννίδη Γεώργιο και Αντωνίου Στυλιανή.

Καραγιαννίδης Γεώργιος

Αντωνίου Στυλιανή

  • Η αστυνομία στις 8 Δεκεμβρίου με αφορμή τις πλαστές ταυτότητες των Καραγιαννίδη-Αντωνίου ανακοίνωσε ότι: Προσωπικά στοιχεία ατόμων, (όπως βρέθηκαν) στην κατοχή των συλληφθέντων και πιθανολογείται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων (ενδεχομένως και σε συνδυασμό με τη χρήση των ανωτέρω φωτογραφιών), στην ενοικίαση κρησφύγετων της τρομοκρατικής οργάνωσης, στη διενέργεια οικονομικών συναλλαγών γενικότερα (σύναψη δανείων, έκδοση πιστωτικών καρτών, ενοικίαση οχημάτων, κλπ) ή σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

EKTAKTO: Βρήκαν κρησφύγετο των "6"


Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία -όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο- έκανε έρευνα σε προάστιο των Αθηνών στο οποίο μετάξυ άλλων διέμενε και άτομο με στοιχεία Δεμέτης Σταμάτιος. Τα στοιχεία αυτά είχαν βρεθεί στην κατοχή των πρόσφατα συλληφθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν δημοσιοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Κολωνακιώτισσα ετών 68 αρχαιοκάπηλος




Γυναίκα εισοδηματίας από το Κολωνάκι συνελήφθη με πλήθος αρχαίων αντικειμένων και εικόνες ανεκτίμητης αξίας. Η 68χρονη που ασχολείται με αγοραπωλησίες ακινήτων διαθέτει βίλα με κήπο "αεροδρόμιο" στη Βοιωτία. Εκεί κατασχέθηκαν και τα αρχαία αντικείμενα που κατά την ίδια είναι οικογενειακά κειμήλια. Aπό Αστυνομικούς τoυ Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής όμως συνελήφθησαν και δυο άνδρες δύο άνδρες ηλικίας 48 και 61 ετών κατηγορούμενοι ως συνεργοί της. Στη βίλα της 68χρονης μάλιστα εντοπίστηκε και μια επιτύμβια στήλη που για τη μεταφορά της θα απαιτηθεί γερανός.

Στη κατοχή της Κολωνακιώτισσας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα χρυσό αντικείμενο (μετωπίδα), ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας καθώς και πλήθος αρχαίων αντικειμένων (νομίσματα, ενώτια, περιδέραια, εικόνες κ.α). Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιους αρχαιολόγους της Δ/νσης Τεκμηρίωσης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και της ΙΗ΄ Εφορίας Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. ¨περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς¨.

Ληστεία η οφειλή;

Aπό την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς εξιχνιάσθηκε στις 17 Νοεμβρίου η ανθρωποκτονία του 63χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος την 23:55΄ ώρα της 14-11-2010 στον αύλειο χώρο της οικίας του, στη Μεσοποταμία Καστοριάς. Δράστης είναι 36χρονος κάτοικος της περιοχής ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη την 21:00΄ ώρα της 16-11-2010 στην Κοζάνη και στη συνέχεια εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. Κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, ήταν οι οικονομικές διαφορές του θύματος με το δράστη, που αφορούσαν υπόλοιπο οφειλής του θύματος για εργασίες που είχε εκτελέσει ο δράστης στην οικία του. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, την 19:00΄ώρα της 14-11-2010 ο δράστης πήγε στην οικία του θύματος για να ζητήσει την εξόφληση της παραπάνω οφειλής και όταν – όπως ο ίδιος ισχυρίσθηκε - το θύμα αρνήθηκε την εξόφληση, επακολούθησε διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα κομμάτι ξύλου, το οποίο υπήρχε στο χώρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια, αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού το πορτοφόλι του θύματος, που περιείχε και την πιστωτική του κάρτα, την οποία μετέπειτα χρησιμοποίησε ενεργώντας αναλήψεις, συνολικού ποσού 2.000 ευρώ, από διάφορα Α.Τ.Μ. της Καστοριάς, του Άργους Ορεστικού και της Κοζάνης. Στο χώρο του εγκλήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας, το οποίο στάλθηκε για εργαστηριακή εξέταση.

Σήμερα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση μετά από αίτημα των συγγενών των θυμάτων που υποστηρίζουν ότι ο ελαιοχρωματιστής δράστης σκότωσε τον 63χρονο για να τον ληστέψει και όχι γιατί υπήρχαν οικονομικές διαφορές όπως είχε ισχυριστεί ο κατηγορούμενος. Η σημερινή ανακοίνωση έχει ως εξής:

  • η αναφορά στο κίνητρο της ανθρωποκτονίας, ως οικονομικές διαφορές μεταξύ δράστη και θύματος, απορρέει από τους ισχυρισμούς του δράστη στην προανακριτική του απολογία.
  • από το λοιπό προανακριτικό υλικό δεν επιβεβαιώθηκε η εκδοχή αυτή.

Η Ανακοίνωση αυτή δίνεται στη δημοσιότητα προκειμένου να διασαφηνιστεί η πραγματικότητα και να διευκρινιστεί πλήρως το όλο θέμα, ύστερα από αίτημα συγγενών του θύματος.

Τα λόγια περιτά ...