14/1/11

...Σχημάτισαν τις δυνάμεις τους


Σχέσεις με την αντιεξουσιαστική οργάνωση της Θεσσαλονίκης "Σχηματισμός Αστικού Πολέμου" φέρεται να έχουν οι "4" που συνελήφθησαν σε Βύρωνα και Ταύρο, έχοντας στην κατοχή τους ένα εννιάρι πιστόλι και ένα Καλάσνικοφ με σιγαστήρα. Στις 16 του περασμένου Νοεμβρίου στην συμπρωτεύουσα σημειώθηκαν τρεις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον γραφείων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Σχηματισμός Αστικού Πολέμου», η οποία και αφιέρωσε αυτή την επίθεση στους τέσσερις αναζητούμενους τότε για τον εμπρησμό οχήματος της ΔΕΗ που είχε σημειωθεί στις 13 Οκτωβρίου. Τότε μίλιστα μετά το κάψιμο του αυτοκινήτου, με επιστολή τους σε ιστότοπο οι "4" έλεγαν:
«Είναι φανερό ότι τα στοιχεία που μας εμπλέκουν στην υπόθεση δεν υπάρχουν.Οχι μόνο είναι σαθρά και γελοία.Απλώς δεν υπάρχουν.Αυτό βέβαια είναι κάτι που ξεκαθαρίζουμε μέσα από αυτό το κείμενο και μόνο. Δεν θα το επικαλεστούμε μπροστά σε κανέναν μπάτσο ή δικαστή.Ηταν μάλλον ανίκανοι εδώ και χρόνια να βρουν τα στοιχεία που έψαχναν και έτσι αποφάσισαν να μας εμπλέξουν στην υπόθεση».
Και η ... αναβαθμισμένη οργάνωση όμως «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην προκήρυξή της με την οποία και ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναφέρεται στη συγκεκριμένη εμπρηστική επίθεση κατά ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη, «στέλνουμε τον σεβασμό μας στον συλληφθέντα και στα καταζητούμενα συντρόφια». Τότε επ' αυτοφώρω είχε συλληφθεί 19χρονος αντιεξουσιαστής, φοιτητής στην Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.