2/3/11

Αντιφάσεις για την δολοφονία Γούσιου




Με ανατροπές και αποκαλύψεις συνεχίστηκε η δίκη του επονομαζόμενου «νέου συνδικάτου του εγκλήματος», στη φάση όπου διερευνάται η δολοφονία του Γεωργίου Γούσιου το Σεπτέμβριο του 2008, στην Πεντέλη. Ως ιθίνων νους της δολοφονίας φέρεται ο φυλακισμένος Παναγιώτης Βλαστός που κατηγορείται και για την απαγωγή του μεγαλοεφοπλιστή Παναγόπουλου.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα πολιτικής αγωγής Παντελή Γούσιου, γιού του δολοφονηθέντος, από τον ποινικολόγο Παύλο Σαράκη [φωτο] συνήγορο του Α. Κλεφτόγιαννη που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, ο κ. Γούσιος παραδέχθηκε ότι είχε αποκρύψει από τις Αρχές τηλεφωνικές συνδέσεις που είχε στην κατοχή του το θύμα κατά τον χρόνο της δολοφονίας του, ενώ επιβεβαίωσε ότι «δεν υπήρχε καμία προκαθορισμένη συνάντηση το μοιραίο βράδυ του φόνου με άνθρωπο του Π. Βλαστού». Όταν ο Γούσιος έλαβε το τηλεφώνημα, να βγει έξω απο την κεφετέρια που καθόταν με τον γιο του, το βράδυ της δολοφονίας του, είχε λεχθεί με βεβαιότητα από την αστυνομία , πως στον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού, υπήρχε ως αποθήκευση το όνομα "Κώστας από Βλαστό". Είχε ειπωθεί μάλιστα πως το κινητό αυτό υπήρχε στα χέρια του κατηγορούμενου ως "εκτελεστή" κ. Κλεφτόγιαννη.

Ο κ. Σαράκης πάντως που θεωρεί "μύθευμα" αυτήν την εκδοχή, αμφισβήτησε έντονα και την αξιοπιστία του μάρτυρα, ο οποίος υπέπεσε σε αντιφάσεις και ανακρίβειες, παραδεχόμενος τελικά ότι δεν γνωρίζει τη δικογραφία και απλά υιοθέτησε την άποψη της Αστυνομίας σχετικά με τους δράστες, αναγνωρίζοντας έμμεσα ότι οι Αρχές δεν διερεύνησαν όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Χθές πάντως ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Mohamad Khalife σε βάρος του οποίου φαίνεται να υπήρχε «συμβόλαιο θανάτου» και ο οποίος το Μάιο του 2009 είχε φυγαδευτεί από την ΕΛΑΣ στο εξωτερικό για να διασφαλισθεί η ακεραιότητά του. Ο κ. Khalife όμως κατέθεσε ότι ποτέ δεν είχε αντιδικία με κάποιον εκ των κατηγορουμένων.

Ενδιαφέρον έχει η κατάθεση του δικηγόρου του θανόντος Γούσιου, Κωνσταντίνου Σπανορρήγα, που ξεκίνησε και θα συνεχισθεί στην επόμενη συνεδρία.