20/3/11

Έπιασαν τον Λαρισαίο με τόνους χασίς


Μια πό τις νταλίκες του Λαρισαίου ναρκέμπορα. Ο ... πάτος του φορτηγού ψυγείου, σπαρμένος με μπάλες χασίς.
Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών "ξηλώνουν" τις κρύπτες της νταλίκας και αποκαλύπτεται το ναρκωπεριεχόμενο.
Χτύπημα διεθνούς εμβέλειας στους μεγαλοβαρόνους του χασίς, μετά    από εκτεταμένη επιχείρηση   της Υποδ-νσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας Αττικής. Τα φορτηγά με το Αλβανικό χασίς, μέσω … Λάρισας, έφταναν μέχρι και το Λονδίνο. Στην έρευνα που καθοδηγούσε ο κ. Γιώργος Καστάνης, παλιό στέλεχος και  νέος  Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών βρέθηκαν 2 τόνοι με ινδική κάνναβη. Όλες οι φωτογραφίες που βλέπετε στο Crimes on air είναι απο τις νταλίκες του Λαρισαίου αρχιβαρόνου. Την πληροφορία αυτής της μεγάλης επιτυχίας διαχειρίστηκε στη γέννηση της ο προηγούμενος Διοικητής της Δίωξης Απόστολος Κασκάνης  που προήχθει σε Ταξίαρχο και ανέλαβε πριν από 15 ημέρες Γενικός Επιθεωρητής Στερεάς Ελλάδος.
Η αστυνομική παρακολούθηση  έγινε σε περιοχές της Αττικής και στην Λάρισα, ύστερα από τρίμηνη έρευνα, με την συνεργασία του Τμήματος Ναρκωτικών Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και του Γραφείου
D.E.A. Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών. Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ελλήνων και Αλβανών, που δραστηριοποιείτο διεθνώς στην εξαγωγή από την Ελλάδα και μεταφορά με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών σε χώρες της Δυτικής  Ευρώπης , μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, προελεύσεως Αλβανίας.                                                     
   Συνελήφθησαν πέντε έλληνες, μεταξύ αυτών και ο Λαρισαίος  οργανωτής-εγκέφαλος των μεταφορών κάνναβης αλλά και ένας Αλβανός. Όπως ανακοίνωσε ο νεοπροαχθείς Υποστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος [φωτο]  Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, κατασχέθηκαν :

·         Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: -1- τόνου και -820- κιλών .
·         Τρία (3) φορτηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δύο (2) διεθνών μεταφορών.
·         Ένα (1) τυφέκιο εφόδου AK 47 με γεμιστήρα με -26- φυσίγγια των 7,62 mm.
·         Ένα (1) Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο.
·         Χρηματικό ποσόν -32.455- €, -1125- Λιρών Αγγλίας και -80- Λιρών Σκοτίας
·         Δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα.
·         Τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί ζυγοί.

    Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στην Υ.Δ.Ν. για την δράση εγκληματικής οργάνωσης, στοχοποιήθηκε ο εγκέφαλος στη Λάρισα και ένας (1) εκ των αμέσων  συνεργατών του .  Επί τρίμηνο τέθηκαν υπό επιτήρηση και διερεύνηση της δραστηριότητάς τους. Έτσι, εντοπίστηκε μεγάλη αποθήκη στην Βιομηχανική Περιοχή Ασπροπύργου Αττικής, που είχε εξοπλιστεί κατάλληλα και για την μετασκευή επικαθημένων θαλάμων φορτηγών αυτοκινήτων και την κατασκευή ειδικών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών. Αποκαλύφθηκαν επίσης από την έρευνα και οι προετοιμασίες για την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, με προορισμό την Αγγλία , ενώ εντοπίσθηκαν και τα φορτηγά που θα χρησιμοποιούντο για την μεταφορά.
 Οργανώθηκε εκτεταμένη επιχείρηση της Υ.Δ.Ν. με την συνδρομή  κλιμακίων από το Τμήμα Ναρκωτικών Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και το Τ.Δ.Ν. Λάρισας και ελέγχθηκαν  τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα στην περιοχή της Λάρισας. Σε ειδικές κρύπτες  βρέθηκαν συνολικά περίπου -1- τόνος και -200- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο (2) οδηγοί, ο οργανωτής-εγκέφαλος των μεταφορών (μόνιμος κάτοικος Λάρισας ) και ένας (1) συνεργάτης του. Παράλληλα έγινε επέμβαση στην αποθήκη, όπου συνελήφθη ο Αλβανός «τσιλιαδόρος» ένοπλος φρουρός αυτής με το KALASNIKOF ανά χείρας και βρέθηκαν επιπλέον -620- κιλά κάνναβης. Σε άλλη επιχείρηση στο Χαϊδάρι Αττικής, συνελήφθη άμεσος συνεργάτης του οργανωτή, υπεύθυνος για την διαχείριση της αποθήκης και τις μετασκευές των οχημάτων .
   Προανακριτικά προέκυψαν τουλάχιστον δύο (2) ακόμη μεταφορές ακατέργαστης κάνναβης στην Αγγλία με φορτηγά, τον Φεβρουάριο 2011, ενώ αντικείμενο διερευνήσεως αποτελεί η οικονομική δραστηριότητα των εμπλεκόμενων (ξέπλυμα).