13/4/11

Τον έπιασε πανικός στην καταδίωξη

Λαθρομεταφορέας έτρεχε  με το όχημά του πανικόβλητος για να αποφύγει την σύλληψη, σε σημείο που εμβόλιζε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στην Κομοτηνή, συνελήφθη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) αλλοδαπούς, που είχαν εισέλθει παράνομα στο Ελληνικό έδαφος από την Ελληνοτουρκική μεθόριο.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω οδηγός εντοπίστηκε να κινείται επί της Εγνατίας Οδού, πλησίον του Ανατολικού Κόμβου Κομοτηνής και σε σήμα στάσης που του έγινε, δεν συμμορφώθηκε αλλά αναπτύσσοντας ταχύτητα, προσπάθησε να διαφύγει κατευθυνόμενος προς το κέντρο της πόλης της Κομοτηνής, ακολουθούμενος από περιπολικά Υπηρεσιών της Διεύθυνσης μας. Εξαιτίας όμως των επικίνδυνων ελιγμών που πραγματοποιούσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, προσέκρουσε σε δύο (2) σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημιές, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε παρακείμενο πυλώνα της Δ.Ε.Η., όπου και ακινητοποιήθηκε.
Ο συλληφθείς διακινητής και οι εννέα (9) παράνομοι μετανάστες, οποίοι συνελήφθησαν με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, προσήχθησαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.