Θανατηφόρο δίδυμο είχαν φτιάξει ένα ζευγάρι από τη Βουλγαρία, που σκότωνε και έκλεβε μοναχικούς και απόμαχους της ζωής. Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία της 93χρονης η οποία το πρωί της 16-06-2009 είχε βρεθεί νεκρή, εντός της οικίας της, όπου διέμενε μόνη της, στον Άμμο Καλαμάτας Μεσσηνίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, δράστιδα της ανθρωποκτονίας, με σκοπό τη ληστεία, είναι μια 38χρονη γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας.
Η ανωτέρω εντοπίσθηκε και συνελήφθη τ σε περιοχή του νομού Λακωνίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Η σύλληψή της έγινε ύστερα από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, που αφορούσε τη συμμετοχή της, μαζί με άλλον ομοεθνή της, σε ανθρωποκτονία από πρόθεση 83χρονου αυτή τη φορά στους Αμπελόκηπους Πύλου Νέστωρος Μεσσηνίας. Ο 83χρονος είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της 17-01-2011 εντός της οικίας του που διέμενε μόνος. Σύμφωνα με την έρευνα σκοπός ήταν και πάλι η ληστεία.