30/5/11

Τους έκαιγαν με τσιγάρο



Φωτογραφό-σοκ σας παρουσιάζει το Crimes on air. Έκαψαν με τσιγάρο τον αλλοδαπό για να πάρουν λύτρα από τους συγγενείς του 


Από Αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού και Επιχειρήσεων, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής συνελήφθησαν δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, εκ των οποίων δέκα (10) υπήκοοι Αφγανιστάν και τέσσερις (4) Πακιστάν, ηλικίας από 16 έως 31 ετών, μέλη οργανωμένου κυκλώματος, το οποίο απήγαγε αλλοδαπούς ...
τους οποίους κρατούσε έγκλειστους σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην οδό Ζήνωνος και με την χρήση σωματικής αλλά και ψυχολογικής βίας τους εκβίαζε προκειμένου να τους αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό για να τους ελευθερώσει.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 29-5-2011, μετά από καταγγελία αλλοδαπού ότι μέλη κυκλώματος κρατούν έγκλειστο τον αδερφό του, Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν την πολυκατοικία η οποία τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Βραδινές ώρες της ιδίας, εντοπίστηκαν αλλοδαποί να εξέρχονται από την πολυκατοικία και να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε κοντινή απόσταση Αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο των επιβαινόντων αλλοδαπών, ένας εκ των οποίων δήλωσε ότι οι άλλοι δύο αλλοδαποί είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος και τον κρατούν παρά τη θέληση του, εκβιάζοντάς τον να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.
Πρωινές ώρες της 29-5-2011, Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διενέργησαν έλεγχο σε διαμερίσματα της πολυκατοικίας όπου βρέθηκε ο αδερφός του καταγγέλλοντος και συνεληφθησαν όλα τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναλάβει διαφορετικούς-διακριτούς ο καθένας ρόλους, καθώς άλλοι πραγματοποιούσαν τις αρπαγές, άλλοι είχαν αναλάβει την φύλαξη των απαχθέντων, άλλοι την σίτισή τους και άλλοι την είσπραξη των λύτρων που κατέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
· Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
· Είκοσι (20) κινητά τηλέφωνα .
· Το χρηματικό ποσό των -305- ευρώ.
· Μία (1) απόδειξη μεταφορά χρημάτων.
· Ένα (1) δελτίο μεταφοράς εμβάσματος.
Σε έναν (1) από τους παθόντες αλλοδαπούς χορηγήθηκε παραγγελία για την εξέτασή του από Ιατροδικαστή, καθόσον έφερε και στα δύο χέρια εμφανή εγκαύματα από τσιγάρο, τα οποία σύμφωνα με την κατάθεσή του, προκάλεσαν δύο (2) από τους συλληφθέντες.