3/6/11

Τίναζαν στον αέρα πιστωτικές κάρτες

Στο Χαλάνδρι  από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Β/Α Αττικής του Γιώργου Ζαφειρόπουλου, συνελήφθη 37χρονος  και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονης , κατηγορούμενοι για «Απάτη και πλαστογραφία"  κατ’ εξακολούθηση». Κατά το τελευταίο 10μηνο, οι  δράστες αφαιρούσαν από εισόδους πολυκατοικιών, στις περιοχές Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής και Αμαρουσίου, επιστολές με πιστωτικές κάρτες Τραπεζών και στη συνέχεια κάνοντας χρήση των στοιχείων που περιήρχοντο σε γνώση τους, εξαπατούσαν τους παραλήπτες των καρτών και τις Τράπεζες και επετύγχαναν την ενεργοποίηση των καρτών.

Στη συνέχεια προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων από μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (ΑΤΜ) καθώς και σε αγορές ηλεκτρονικών ειδών (laptop, net book, κινητά τηλέφωνα κλπ.) από διάφορα πολυκαταστήματα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν.
Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις απάτης, με τη χρήση πιστωτικών καρτών, από τις οποίες αποκόμισαν κέρδη, το ύψος των οποίων υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 170.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συνεργού του.
2. Πρωινές ώρες της 1-6-2011 από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας συνελήφθησαν ένας 48χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για «Σύσταση και συμμορία» , «Απάτη και Πλαστογραφία κατά συναυτουργία κατ΄ εξακολούθηση», ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.
Ο 48χρονος συνελήφθη εντός καταστήματος τηλεφωνίας στην περιοχή της Γλυφάδας, διότι αποπειράθηκε να συνάψει συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας, επιδεικνύοντας πλαστή ταυτότητα με σκοπό να αποκτήσει συσκευή κινητού τηλεφώνου, ενώ μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 32χρονος συνεργός του.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες κατά την τελευταία εβδομάδα με την ίδια μέθοδο εξαπάτησαν δύο (2) καταστήματα, αποκομίζοντας δύο (2) κινητά τηλέφωνα μεγάλης αξίας από αντίστοιχα καταστήματα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Δύο (2) πλαστά Δ.Α.Τ.
  • Δύο (2) πλαστά εκκαθαριστικά σημειώματα εφορίας.
  • Το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.