9/7/11

Η κουρδική οργάνωση










Δύο σπίτια νοίκιαζε ο Κούρδος και η σύντροφος του, στους οποίους αποδίδεται παρελθόν ένταξης και δραστηριοποίησης στο εξτρεμιστικό απελευθερωτικό κουρδικό λενινιστικό κίνημα dhkp-c, αναζητώντας σύμφωνα με πληροφορίες όπλα κι εκρηκτικά.

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι πως η
συγκεκριμένη
οργάνωση έχει "αποσταθεροποιηθεί" τα τελευταία 3 χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου 2008 όταν πέθανε από καρκίνο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ο ηγέτης της οργάνωσης Ντουρσούν Καρατάς, απ' όπου και η φωτογραφία της κηδείας του .
Σύμφωνα μα ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, από την έφοδο και τις έρευνες της η αντιτρομοκρατική δεν αποκόμισε τίποτα που να "εμπίπτει" στο πεδίο της αρμοδιότητας της, αλλά ανακαλύφθηκε άγνωστος ακόμη αριθμός πλαστών διαβατηρίων.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης, σε ότι αφορά στην ιστορική καταγραφή της πορείας της οργάνωσης, ότι μετά το θάνατο του ηγέτη τους οι περισσότεροι εν Ελλάδι οπαδοί της, εγκατέλειψαν την χώρα και προωθήθηκαν προς βορειοευρωπαϊκά κράτη με προτίμηση τη φιλελεύθερη κι ανεκτική στα κινήματα Γαλλία, καθώς και στη Γερμανία, προκειμένου να εργαστούν.