3/9/11

Απατεώνας με ... παπούτσια ο νεαρός δικηγόρος


Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας του Αστυνομικού Διευθυντή Μπάμπη Τάτση, δύο άνδρες ηλικίας 22 και 33 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να αποσπάσουν τεχνηέντως, από υπαλλήλους Τραπεζικού Ιδρύματος, συνοδευτικά φορτωτικά έγγραφα εμπορευμάτων [παπούτσια], τα οποία προέρχονταν από το εξωτερικό, αξίας 155.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, ο μεν 22χρονος, νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής μονοπρόσωπης εταιρείας που εδρεύει στην Αθήνα, ο δε 33χρονος, δικηγόρος του πρώτου, θα προέβαιναν στον εκτελωνισμό εμπορευμάτων που βρίσκονταν ήδη στο πέμπτο τελωνείο Πειραιά, εντός τεσσάρων εμπορευματοκιβωτίων. Τα εμπορεύματα αφορούσαν 11.782 ζευγάρια παπούτσια, καθώς και 27 τόνους είδη πορσελάνης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ύστερα από καταγγελία που έγινε προ ημερών, από τους υπευθύνους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, στο Τμήμα Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Η καταγγελία αφορούσε παρόμοια περίπτωση, όπου εκπρόσωπος της ίδιας μονοπρόσωπης εταιρείας είχε πετύχει τεχνηέντως να παραλάβει τα συνοδευτικά φορτωτικά έγγραφα από το Τραπεζικό Ίδρυμα, ύψους 112.000 ευρώ, χωρίς να καταβάλλει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό στην τράπεζα. Με αυτά κατάφερε να εκτελωνίσει εμπορεύματα ισόποσης αξίας που αφορούσαν σε 5.951 κλινοσκεπάσματα και 580 χαρτόκουτα με μαξιλάρια.