3/9/11

Η Οικονομική Αστυνομία ανοίγει τα μάτια του ΙΚΑ

Έλεγχο για ανασφάλιστη εργασία, ύστερα από καταγγελία στην ειδική γραμμή καταγγελιών 11012, διενεργήθηκε, στην Ελευσίνα, σε εταιρεία εμπορίας δομικών υλικών από μικτό κλιμάκιο των Τμημάτων Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας του Αστυνομικού Διευθυντή Μπάμπη Τάτση, καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.
Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι, από τους δεκαέξι (16) εργαζόμενους που απασχολούνταν κατά τη στιγμή του ελέγχου οι επτά (7) ήταν ανασφάλιστοι.
Σε βάρος του ημεδαπού ιδιοκτήτη της εταιρείας σχηματίσθηκε δικογραφία για απασχόληση ενός (1) αλλοδαπού που διέμενε παράνομα στην Ελλάδα, ενώ του επιβλήθηκαν επί τόπου οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ύψους 3.500 ευρώ, από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.
Από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας διενεργείται περαιτέρω αστυνομικός έλεγχος για τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.
Ο αλλοδαπός που διέμενε και εργάζονταν παράνομα στην εταιρεία, υπήκοος Πακιστάν, θα οδηγηθεί στα όρια του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ στη συνέχεια θα κινηθεί η διαδικασία για την επιστροφή του στη χώρα του.