24/11/11

Μυστήριο ο φόνος του μέντιούμ και της γραμματέως του


Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Ενα έγκλημα χωρίς... κίνητρο εξακολουθεί να απασχολεί τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές! Η ΕΛΑΣ έχει συλλάβει έναν 36χρονο, μέλος της Χρυσής Αυγής, ως δράστη των δολοφονιών του 48χρονου αστρολόγου Μιχάλη Μουτάφη και της 36χρονης γραμματέως του Παρασκευής Γκέζου τον Φεβρουάριο του 2009 στο Χαλάνδρι. Πριν από μερικές ημέρες δημιουργήθηκαν ελπίδες ότι θα λύσει τον μεγάλο γρίφο μετά την ανακάλυψη ενός φακέλου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του μέντιουμ ο οποίος είχε το όνομα του δράστη! Ομως μετά από πολυήμερη έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προέκυψε ότι αυτός ο φάκελος περιείχε μόνο δεκάδες φωτογραφίες του 48χρονου αστρολόγου που αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με το διπλό φονικό και με τον 36χρονο συλληφθέντα ο οποίος αρνείται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία.Μάλιστα επειδή το όνομα του κατηγορουμένου συμπίπτει με ένα από τα... χαρτιά της τράπουλας οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι το όνομα στον φάκελο δόθηκε λόγω της ενασχόλησης του θύματος με τη χαρτομαντεία.
Ομως μέχρι στιγμής μεγάλο μυστήριο εξακολουθεί να παραμένει ο λόγος του διπλού φονικού αλλά κι αν υπάρχει κάποιος άγνωστος ηθικός αυτουργός. Επιπλέον η ΕΛΑΣ δεν έχει βρει οτιδήποτε σχετικά με το τι συνδέει τον κατηγορούμενο με το θύμα.
Το έγκλημα έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Κίσαβου στο Χαλάνδρι, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως επαγγελματικό χώρο ο αστρολόγος και η συνεργάτις του. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε τους δύο άτυχους ανθρώπους πρέπει να ήταν γνωστός των θυμάτων, καθώς στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.
Η υπόθεση εμφανίζεται να εξιχνιάζεται 1,5 χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2011 με τη σύλληψη του 36χρονου μέλους της ακροδεξιάς οργάνωσης. Ο συλληφθείς μάλιστα είχε κατέλθει τον Νοέμβριο του 2010 υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος όπου έλαβε 7.301 ψήφους. Ο ίδιος άνθρωπος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για συμμετοχή σε συμμορία εκβιαστών αλλά είχε απαλλαγεί...
Η σύλληψη και η προφυλάκιση του 36χρονου στηρίχθηκε στην κατάθεση - το καλοκαίρι του 2010 - ενός 35χρονου υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος λίγες ημέρες μετά τον φόνο του έδωσε να αλλοιώσει τις ραβδώσεις σε ένα όπλο το οποίο στη συνέχεια έκρυψαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν μέσα σε αγρόκτημα στην Παλλήνη. Λίγες εβδομάδες μετά το διπλό φονικό, το μέλος της Χρυσής Αυγής φέρεται να ανέφερε στον ίδιο βασικό μάρτυρα ότι «ο φόνος του μέντιουμ στο Χαλάνδρι ήταν "επιταγή" κι η γυναίκα πήγε άδικα...».
Το όπλο που εγκαταλείφθηκε στο αυτοκίνητο στην Παλλήνη βρέθηκε τον Ιούνιο του 2010 από αξιωματικούς της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και από τον βαλλιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πιθανόν είναι αυτό που έχει χρησιμοποιηθεί στον φόνο του μέντιουμ και της συνεργάτιδας του. Επιβαρυντικό στοιχείο επίσης για τον 36χρονο κατηγορούμενο ήταν ότι είχε πραγματοποιήσει κλήσεις την ώρα που έγινε ο διπλός φόνος από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν την περιοχή του Χαλανδρίου, όπου βρίσκεται το σπίτι που διέμεναν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν γνώριζε τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης και δεν έχει καμία σχέση με τον φόνο. Ακόμη υποστήριξε ότι ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο δεν έχει καμία σχέση με το όπλο του διπλού φονικού και σε πρόσφατο υπόμνημα του παρουσίασε σχετική μελέτη πραγματογνώμονα. Μάλιστα υπέβαλε προ μερικών ημερών αίτημα αποφυλάκισης που δεν έγινε δεκτό [τοβημα].