25/11/11

Έκλεβαν απ' όλα

Τενεκέδες με λάδι μέχρι και Skip πλυντηρίων


Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ανάληψης, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων οχημάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές ή υπόγειους χώρους στάθμευσης, σε διαρρήξεις αποθηκών οικοδομών και μία κλοπή αυτοκινήτου.  
Για την εμπλοκή του στην υπόθεση, συνελήφθη ήδη ένας 30χρονος ομογενής, ενώ διεξάγονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, αφορά τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της διάπραξης των «Διακεκριμένων περιστάσεων κλοπών».
Ως προς τη δράση της εγκληματικής ομάδας, διαπιστώθηκε ότι συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου 2011, ενώ μέχρι τη στιγμή της εξάρθρωσής της, είχε διαπράξει τουλάχιστον (19) διαρρήξεις οχημάτων, (9) διαρρήξεις αποθηκών και μία κλοπή αυτοκινήτου σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του κέντρου.
Από το εσωτερικό των διαρρηγμένων αυτοκινήτων και χώρων αφαιρέθηκαν συστήματα δορυφορικής πλοήγησης (GPS), ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, ηχοσυστήματα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, μικροσυσκευές, ποδήλατα, είδη οικιακής χρήσης (χαλιά, φωτιστικά, απορρυπαντικά κ.α ), είδη ένδυσης και υπόδησης, δοχεία λαδιού και πλήθος άλλων αντικειμένων.
Εκτιμάται ότι η χρηματική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 19.000 ευρώ.
Στις οικίες δύο μελών της σπείρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (ενδεικτικά):
  • (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • (2) πλήρη ηχοσυστήματα
  • (23) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • (43) φορτιστές κινητών
  • (5) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
  • Μικροσυσκευές και ηλεκτρονικός εξοπλισμός
  • Σετ εργαλείων
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προσκειμένου να διαλευκανθεί η δράση της οργάνωσης.