25/11/11

Πετούσαν τα απόβλητα βαμβακόσπορου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του παραπάνω Υπουργείου, πραγματοποίησαν τις πρωινές ώρες της 24-11-2011 ειδικούς ελέγχους στα όρια του Δήμου Αλιάρτου του Νομού Βοιωτίας.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε μονάδα επεξεργασίας βαμβακόσπορου και διαπιστώθηκε ότι επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα, που παράγονταν από τη μονάδα αυτή διοχετεύονταν με αντλητικό σύστημα, σε γειτονικό αγροτεμάχιο, άλλα δε με ειδικά διασκευασμένο φορτηγό αυτοκίνητο μεταφέρονταν σε άλλες περιοχές, όπου και απορρίπτονταν.
Από την επιχείρηση αυτή συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, για παράβαση του Ν. περί προστασίας του περιβάλλοντος, τα οποία με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο για τις αναφερόμενες παράνομες πράξεις.