14/1/12

249 κιλά χασίς σε παραλία της Ηγουμενίτσας

Τι καλά που είναι στα Γιάννενα!

Το φωτογραφικό Ντοκουμέντο

Συνελήφθησαν σήμερα  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας έλληνας, ηλικίας 36 και 49 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, μεταφορά και κατοχή αυτών με σκοπό την εμπορία.
Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορία που αφορούσε την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, εντόπισαν σε παραλία στην περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας τέσσερις σάκους.
Στη συνέχεια, και ενώ ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος προσήλθε στο σημείο και παρέλαβε τους τέσσερις σάκους, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (100.898) γραμμαρίων.
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνελήφθη στην παραλία «Ναυτίλος» του όρμου Πλαταριάς, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε εναποθέσει στην παραλία της Πλαταριάς Θεσπρωτίας με σκάφος την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλους πέντε σάκους με κάνναβη βάρους (148,826) γραμμαρίων.
Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη οδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος διευκόλυνε ως προπομπός την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από τον 49χρονο συλληφθέντα. Ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ύστερα από καταδίωξη, εγκατέλειψε το όχημα, το οποίο ανεφλέγη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και διέφυγε εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι.
Οι ναρκωτικές ουσίες και τα δύο (2) οχήματα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.