29/2/12

Έκανε απιστίες ο Θωμάς;

Αιγάλεω: Καταγγελίες Ντεμόλ και διάψευση Θ. Μητρόπουλου
Ο Ντεμόλ έδειξε τον Θωμά Μητρόπουλο ως παράγοντα της παράγκας των σικέ

Ο άλλοτε διεθνής βέλγος μέσος Στεφάν Ντεμόλ γνωρίζει αρκετά καλά την Ελλάδα. Πέρασε από τη χώρα τόσο ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ενώ αργότερα επέστρεψε ως προπονητής του Αιγάλεω και του ΠΑΣ Γιάννινα.
Με αφορμή το φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με το Βέλγιο στο «Παγκρήτιο» του Ηρακλείου Κρήτης, ο νυν τεχνικός των Βρυξελλών (ομάδα Β’ κατηγορίας της βελγικής πρωτεύουσας) σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Niewsblad» ισχυρίστηκε ότι το 2004 του είχε ζητηθεί από τον πρόεδρο του Αιγάλεω να αποδεχτεί το στήσιμο αγώνων «προκειμένου να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές»...
Συγκεκριμένα ο Ντεμόλ δήλωσε:«Τον Δεκέμβριο εκείνης της περιόδου είχαμε φτάσει στην τέταρτη θέση και διεκδικούσαμε έξοδο στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος ήρθε και μου είπε: "Εχει ανέβει το μπάτζετ, κερδίζουμε πολύ συχνά. Αν θες να συνεχίσω να πληρώνω τους ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να με αφήσεις να κανονίσω κάποια ματς. Θα σε ενημερώσω αν θα πρέπει να το κερδίσουμε ή αν θα πρέπει να το χάσουμε". Οταν του διαμαρτυρήθηκα μου είπε "μην ασχολείσαι, πρέπει να μάθεις την ελληνική πραγματικότητα". Διατήρησα τη ίδια στάση και την επόμενη ημέρα μου είχαν έτοιμα τα εισιτήρια της επιστροφής για το Βέλγιο».

Παράλληλα ο Ντεμόλ αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα  απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την πλειοψηφία των Ελλήνων: «Είναι λαός που δεν μπορεί να πάει για ύπνο αν προηγουμένως δεν έχουν πει έστω ένα ψέμα. Είναι γεννημένοι απατεώνες. Πως μπήκαν στην Ευρωζώνη; Παραποιώντας στατιστικές. Το πρόβλημα είναι τόσο κοινό και διαδεδομένο που το κάνουν πλέον ασυναίσθητα» ισχυρίστηκε ο Ντεμόλ και στη συνέχεια καταμέτρησε πόσες φορές έμεινε απλήρωτος ως υπάλληλος ελληνικής ΠΑΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντεμόλ απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Αιγάλεω δύο αγωνιστικές μετά την τρίτη ισοπαλία που απέσπασε το «Σίτι» από τους μεγάλους του ΠΟΚ (2-2 με τον Ολυμπιακό) και ενώ στις 13 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος η ομάδα του είχε γνωρίσει μόλις δύο ήττες!
Το επόμενο καλοκαίρι, το Αιγάλεω συμμετέχοντας στο Κύπελλο Intertotto τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την UEFA επειδή στο ματς με τη Ζαλγκίρις Βίλνιους παρατάχθηκε με μη ανταγωνιστική ομάδα, σε αντίθεση με τα όσα είχαν δημοσιευτεί σ τον Τύπο «δημιουργώντας τις συνθήκες για παράνομο στοιχηματισμό», όπως ανέφερε το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης…
Διαψεύδει ο Θ. Μητρόπουλος
Φυσικά τίθεται το ερώτημα γιατί όλα αυτά ο κ. Ντεμόλ δεν τα κατήγγειλε τότε που ισχυρίζεται ότι συνέβησαν και έρχεται να (μας) τα «αποκαλύψει» τώρα, τόσα χρόνια αργότερα...
Από την πλευρά του ο Θωμάς Μητρόπουλος, που ήταν τότε αφεντικό της ΠΑΕ Αιγάλεω, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Βέλγου. Συγκεκριμένα μιλώντας προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGΑ ο Θ. Μητρόπουλος δήλωσε:
«Ο κύριος Ντεμόλ ψεύδεται ασύστολα. Ουδέποτε έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο και αντιθέτως τα εισιτήρια για τις Βρυξέλλες έγιναν μετά από ήττα που είχε στο Ηράκλειο-που έχασε το παιχνίδι. 'Εχασε το παιχνίδι και μετά απελύθη. Αυτό έγινε.»
 
- Θεωρείτε ότι είναι αποκύημα της φαντασίας του για να καλύψει την ήττα;
«Δεν ξέρω για ποιό λόγο, πάντως εκείνη τη φορά απελύθη, σας λέω μετά από ήττα στο Ηράκλειο. Ψεύδεται ασύστολα μ΄αυτό που είπε. Ουδέποτε του΄χω ζητήσει εγώ κάτι τέοιο. Και είμαι 30 χρόνια στην μπάλα, δεν είμαι χθεσινός. Εντάξει;»
- Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον έχει προσεγγίσει κάποιος άλλος παράγοντας από την ομάδα και να του έχει ζητήσει αυτήν τη μεθόδευση;
«Δεν υπάρχει περίπτωση. Κανείς δεν θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο.»