18/2/12

Σωματέμποροι στη Ρόδο

Συνελήφθη  στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, με την αυτόφωρη διαδικασία ένας 52χρονος ομογενής από την Αλβανία κατηγορούμενος για σωματεμπορία, βιασμό και μαστροπεία.
Επίσης για την ίδια υπόθεση συνελήφθη χθες το απόγευμα, με ένταλμα του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας.
Ειδικότερα χθες πρώτες πρωινές ώρες, 31χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατακρατούνταν παράνομα, βιάζονταν και εξωθούνταν στην πορνεία από τους συλληφθέντες.
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, αρχικά ο 39χρονος το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2010 έως το Δεκέμβριου του 2010 και στη συνέχεια ο 52χρονος από το Δεκέμβριο του 2010 έως 16-2-2012,
κατακρατούσαν παράνομα στους χώρους διαμονής τους στην πόλη της Ρόδου την 31χρονη αφαιρώντας τα ταξιδιωτικά της έγραφα και με την απειλή - χρήση βίας την εξανάγκαζαν σε συνουσία και την προωθούσαν στη πορνεία έναντι προκαθορισμένης αμοιβής που εισέπρατταν οι ίδιοι.
Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα που διέμενε ο 52χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ταξιδιωτικά έγραφα της 31χρονης.