21/3/12

Αδιόρθωτη η "δικηγόρος" των 3 εκατ. €


Έταζε πλειστηριασμούς
Συνελήφθη  στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασία Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Α.Τ. Χαϊδαρίου, 39χρονη διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Κορίνθου για απάτη.
Η συλληφθείσα από τις αρχές του 2008 μέχρι σήμερα έχει εξαπατήσει δεκάδες πολίτες με την ίδια μέθοδο, αποσπώντας συνολικά χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ. Η πλειοψηφία των μηνύσεων έχει υποβληθεί στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, όμοια δε περίπτωση αποτελεί και η εξαπάτηση ατόμου στην Κορινθία, για την οποία έχει εκδοθεί το παραπάνω Ένταλμα Σύλληψης.

Ειδικότερα η συλληφθείσα προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά της παρουσιαζόμενη ψευδώς ως δικηγόρος Τράπεζας, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών κατασχεμένων ακινήτων και οχημάτων και τα έπειθε ότι μπορεί να μεσολαβήσει ώστε αυτά να κατακυρωθούν στο όνομά τους σε μελλοντικούς πλειστηριασμούς, αντί χαμηλών τιμημάτων. Για τη «μεσολάβησή» της αυτή ζητούσε και αποσπούσε από τα θύματά της διάφορα χρηματικά ποσά.
Τον Ιούλιο του 2008 η ανωτέρω συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης για παρόμοια εγκλήματα και σε βάρος της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της προσωρινής κράτησης. Μετά την αποφυλάκισή της τον Απρίλιο του 2009 και την τροποποίηση των περιοριστικών όρων, εξακολούθησε με την ίδια μεθοδολογία να εξαπατά πολίτες.
Σε βάρος της εκκρεμεί η διερεύνηση παρόμοιων υποθέσεων, για τις οποίες διενεργείται κύρια ανάκριση από Ανακριτές του Πρωτοδικείου Αθηνών.