17/3/12

Δυο οι "ποντικοί" στην Κέρκυρα

Εξιχνιάστηκε χθες (15-03-2012) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας η υπόθεση της διάρρηξης και αφαίρεσης δυο χρηματοκιβωτίων, από το Μαράσλειο Μέγαρο, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων .
Για το περιστατικό αυτό, που είχε γίνει την 29-2-2012, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού, ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας και αγνώστου αριθμού συνεργών τους.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι οι δυο δράστες συμμετείχαν τόσο στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και στη διάρρηξη και αφαίρεση των χρηματοκιβωτίων.
Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά αυτοκίνητα, κατόπτευαν, πριν τη διάρρηξη, τον περιβάλλοντα χώρο του Μαράσλειου Μεγάρου, ενώ στη συνέχεια αφού εισήλθαν στο χώρο αφαίρεσαν τα δύο χρηματοκιβώτια,


που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, διάφορα μπλοκ τραπεζικών επιταγών και μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων συνεργών τους.