16/3/12

... Ζαλώθηκαν τα κλοπιμαία

Από κρασιά μέχρι μαστίχα Χίου





Συνελήφθη στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, ένας 33χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενος για κλοπή, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν οι τέσσερις (4) ομοεθνείς συνεργοί του.
Ειδικότερα χθες νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος, επί της Εθνικής οδού Ιτέας - Αντιρρίου.
Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα το όχημα των δραστών εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε. Ο 33χρονος οδηγός συνελήφθη, πλην όμως οι τέσσερις επιβαίνοντες ομοεθνείς συνεργοί του κατάφεραν, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, να διαφύγουν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πέντε (5) τηλεοράσεις διαφόρων ιντσών και τρία (3) τηλεχειριστήρια.
  • Τέσσερεις (4) οπτικοακουστικές συσκευές ( DVD ) και δύο (2) τηλεχειριστήρια.
  • Μία (1) φορητή παιχνιδομηχανή και μία (1) φωτογραφική μηχανή.
  • Δύο (2) συστήματα πλοήγησης, δύο (2) φακοί και ένα (1) ρολόι τοίχου.
  • Δύο (2) ηλεκτρικά εργαλεία με τις θήκες αυτών (δράπανοκασάβιδο και τρυπάνι).
  • Δύο (2) ζευγάρια γάντια, μάλλινοι σκούφοι και ένας (1) ταξιδιωτικός σάκος, ο οποίος περιείχε είδη ρουχισμού και διάφορα μπουκάλια με κρασί, τσίπουρο και μαστίχα.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των κλοπιμαίων και σε ποιες αξιόποινες πράξεις εμπλέκονται οι δράστες. Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που ανήκει στην σύζυγο του 33χρονου, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή (16-03-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Άμφισσας.