6/3/12

Η εξαφάνιση έδειξε λαθρεμπόριο


Του Διονύση Βυθούλκα


Οι έρευνες για τον αγνοούμενο ναυτικό αποκάλυψαν λαθρεμπόριο τσιγάρων

     Υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων αποκαλύφθηκε πίσω από τις έρευνες για τον εντοπισμό 40χρονου ναυτικού, στην θαλάσσια περιοχή περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς, όπου σύμφωνα με όσα είπαν συνάδελφοί του, έπεσε στη θάλασσα το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο περιπολίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή προσέγγισε το επιβατηγό πλοίο, τύπου καταμαράν, με την επωνυμία «Ιλιον» 17 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς για να κάνει έλεγχο.
Τα πέντε μέλη του πληρώματος ανέφεραν αμέσως στους άνδρες του Λιμενικού ότι πριν από λίγα λεπτά έπεσε στη θάλασσα ο β' μηχανικός του πλοίου. Μάλιστα στο ερώτημα των λιμενικών για ποιο λόγο βρίσκονταν στη περιοχή οι ναυτικοί υποστήριξαν πως ανέμεναν οδηγίες από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για το πού θα κατευθύνονταν.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στα στελέχη του Λιμενικού έκανε εντύπωση εξ αρχής το γεγονός πως οι συνάδελφοι του αγνοούμενου δεν είχαν ενημερώσει για την πτώση στη θάλασσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) και η σχετική πληροφορία έγινε γνωστή από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού.
Στη περιοχή πνέουν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ, και δεν δημιουργούν προβλήματα στις έρευνες στις οποίες παίρνουν μέρος σκάφη του λιμενικού, ναυαγοσωστικά, παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο «Αγκούστα Μπελ».
Το πλοίο, με πλήρωμα τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, οδηγήθηκε στο Αργοστόλι και κατά την διάρκεια έρευνες βρέθηκαν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων για τα οποία δεν υπήρχαν παραστατικά. Μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται η καταμέτρηση των τσιγάρων.
Τα πέντε μέλη του πληρώματος μετά από συννενόηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα κρατούνται στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς τοβημα].