6/3/12

Έκλεψαν "αδήλωτα" όπλα από δημοσιογράφο;


       Απο: Makeleio.gr

pistolia

Μια πολύ περίεργη υπόθεση εξελίσσεται από προχθές το βράδυ αλλά δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από την Ασφάλεια Αττικής ενώ κατά την γνώμη μας τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει μια στοιχειώδης ενημέρωση, για όσους έχουν τις πληροφορίες.
Το συμβάν έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας. Προχθές την νύχτα γνωστός αστυνομικός συντάκτης που ασχολείται χρόνια με το ρεπορτάζ(από τους πιο έμπειρους)αντιλήφθηκε-όπως ισχυρίστηκε στην αστυνομία-ότι άγνωστοι είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν ή έκλεψαν αντικείμενα από την αποθήκη που βρίσκεται πίσω από το μέρος που διαμένει. Βλέποντας την πόρτα μισάνοιχτη, ειδοποίησε τις αρχές. Στο σημείο κατέφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε μονολογώντας σε έναν από τους αστυνομικούς ότι "ήμουνα πολύ τυχερός γιατί ευτυχώς που δεν μου πήραν από την αποθήκη τα πιστόλια" ή 'το άλλο πιστόλι".
Το θέμα αναφέρθηκε στους αξιωματικούς της Άμεσης Δράσης Βαλιάνο και Βενέτη.
 Όταν ρωτήθηκε ο δημοσιογράφος για "τα όπλα", φέρεται να ανακάλεσε λέγοντας ότι "αυτός ποτέ δεν μίλησε για πιστόλια, απλώς έχει κάνει αίτηση για άδεια οπλοφορίας".
 'Αρα προφανώς δεν κατέχει άδεια για να φέρει οπλισμό.

Μάλιστα το αξιοπερίεργο είναι ότι ο αστυνομικός συντάκτης δεν θέλησε να κάνει καμία καταγγελία για κλοπή ή απόπειρα στο σπίτι του(αν και είναι άνθρωπος του νόμου και πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες).
Η Άμεση Δράση που ανέλαβε την υπόθεση και την ξέχασε στην πορεία θα μπορούσε να μας ενημερώσει γιατί 1)δεν έκανε προανάκριση για το συμβάν και 2)γιατί δεν κατέγραψε το θέμα ως απόπειρα κλοπής ειδικά σε μια περιοχή που οι ληστές έχουν κάνει τους κατοίκους της περιοχής νοικοκύρηδες;
Όσο για τον αστυνομικό συντάκτη θα τον συμβουλεύαμε να μην αφήνει πολύτιμα αντικείμενα σε αποθήκες, ειδικά εαν δεν είναι δηλωμένα και εαν δεν ξέρει από που κρατάει η...σκούφια τους.