9/3/12

Στο Porto Karras έκανε διακοπές ο δεσμοφύλακας

"Μπουμπούκι" σπάνιο ο δεσμοφύλακας των αμαρτωλών φυλακών Δομοκού που πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με 7 Ρωσοπόντιους. Ο 47χρονος ονόματι Κακαρδάκος -λένε κρατούμενοι στο Crimes on air-  πως τα καλοκαίρια συνήθιζε να παραθερίζει στο Porto Karras της Χαλκιδικής και αξιοποιούσε τις επαφές του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προφανώς λόγω ιδεολογίας.
Εξακριβώθηκε πάντως η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 12-11-2010, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης αφού διαχωρίστηκαν, εισήλθαν ταυτόχρονα σε 2 υποκαταστήματα τραπεζών στην Αρναία Χαλκιδικής, όπου με την απειλή πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV και πιστολιών και αφού ερεύνησαν τους χώρους των τραπεζών, αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν χρήματα, τραυματίζοντας όμως ελαφρά, με τη χρήση σωματική βίας, δύο υπαλλήλους των τραπεζών.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 16-04-2010 από την περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, εμβολίζοντας και προξενώντας ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα που εμπόδιζαν τη διαφυγή τους και το εγκατέλειψαν λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή της Αρναίας.
Τα υπόλοιπα μέλη λειτουργώντας υποστηρικτικά ως προπομποί και «τσιλιαδόροι», συνέδραμαν στη διαφυγή από την περιοχή, ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος παρείχε πληροφορίες στα μέλη της οργάνωσης για την αποφυγή εντοπισμού και σύλληψής τους από τις αστυνομικές αρχές.