9/4/12

Μάχη για την χώρα

Ο δυναμικός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης που κατεβαίνει με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"
στη Β' Αθηνών


Οι αναλυτές των δημοσκοπήσεων ισχυρίζονται ότι το κίνημα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Ο Πάνος Καμμένος έχει πετύχει να διευρύνει την απήχησή του και πέρα των ορίων των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς. Ψηφοφόροι που σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα της αριστεράς, τώρα φαίνεται, να προτίθεται να δώσουν τη ψήφο τους στους "Ανεξάρτητους Έλληνες".


Αυξητική τάση στην πρόθεση ψήφου για τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" έχουν και ψηφοφόροι που ιδεολογικά ανήκουν στο χώρο της δεξιάς. Οι πολιτικές παλινδρομήσεις των ηγεσιών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΛΑΟΣ, η συγκυβέρνησή τους με το ΠΑΣΟΚ, έχει ωθήσει τους δεξιούς ψηφοφόρους στο κίνημα του Πάνου Καμμένου, σκορπώντας τον πανικό στα κομματικά επιτελεία τους.

Η υποψηφιότητα του γνωστού ποινικολόγου Παύλου Σαράκη στη Β’ Αθηνών με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Πάνου Καμμένου, συσπειρώνει μαζικά ψηφοφόρους, που ανήκουν στο χώρο της επονομαζόμενης "κοινωνικής – πατριωτικής δεξιάς". Παρ’ όλο που ο Παύλος Σαράκης συμμετέχει για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο είναι γνωστό ότι διαθέτει ιδεολογική ταυτότητα. Οι πολιτικές του θέσεις είναι ξεκάθαρες και μέχρι πρότινος αυτοχαρακτηρίζονταν πολιτικά «ανένταχτος πατριώτης». Έχει κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» με φόντο την Ελληνική Σημαία (www.sarakis.gr).

Ο Παύλος Σαράκης είναι εκφραστής της "σύγχρονης κοινωνικής – πατριωτικής δεξιάς" που επικεντρώνεται στη διατήρηση του Έθνους-Κράτους, με αυτοδύναμη οικονομική κυριαρχία. Στην αρθρογραφία του συχνά αναφέρεται στην αναγκαιότητα στήριξης των μικρομεσαίων και βάλλει εναντίον της "οικονομικής ολιγαρχίας". Θεωρεί το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα έναν από τους βασικότερους παράγοντες της οικονομικής κρίσης, πηγή διαφθοράς και αιτία της επιχειρηματικής αποτυχίας αλλά και της φτώχειας. Αντιτίθεται στους οπαδούς του κρατισμού αλλά και σ’ εκείνους τους φιλελεύθερους που ασπάζονται την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας.

Οι δεξιοί ψηφοφόροι στη Β’ Αθηνών βλέπουν στο πρόσωπό του μία δυναμική πολιτική παρουσία που έρχεται να καλύψει το κενό που άφησαν κάποιοι πολιτικοί που στο τέλος αποδείχτηκαν είτε "ψευτοδεξιοί - πατριδοκάπηλοι" είτε "κρυφομεγαλοαστοί" εραστές των συμφερόντων και της διαπλοκής.