30/5/12

Οι προαγωγοί έκαναν ... 11αδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών ( trafficking )
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας και αναζητούνται πέντε (5) συνεργοί τους 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας θύμα trafficking , φιλοξενείται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Εξαρθρώθηκε χθες  το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών ( trafficking ).
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ενώ αναζητούνται πέντε (5) συνεργοί τους, δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί εκ των οποίων δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας και ένας υπήκοος Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, στις 28-5-2012 το μεσημέρι, 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, θύμα της οργάνωσης, αφού κατάφερε να διαφύγει από τον οίκο ανοχής όπου εξαναγκαζόταν να εργάζεται, κατέφυγε στην αστυνομία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 20χρονη ήρθε στη χώρα μας μετά από υπόσχεση ενός εκ των συλληφθέντων, ότι θα την βοηθούσε να βρει νόμιμη εργασία. Αφού εγκαταστάθηκε, σε οικία όπου διέμενε ο δεύτερος συλληφθείς, η σπείρα με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας την ανάγκαζε να εκδίδεται με άγνωστους πελάτες που αυτοί έβρισκαν καθώς και σε οίκους ανοχής.
Η παθούσα φιλοξενείται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέχρι τον ασφαλή επαναπατρισμό της, σύμφωνα με δική της επιθυμία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.