12/5/12

Η Καίτη που γνωρίσαμε


Το Crimes on air σας παρουσιάζει την εικόνα της Καίτης Δούβλη, όπως την γνώρισαν οι Γιαννιώτες. Μια μάνα που δούλεψε σκληρά για να βγάλει δυο γιούς οδοντίατρους

Οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος της Καίτης Δούβλη είναι  τρεις, η μία μάλιστα γυναίκα. Οι υπόλοιποι τέσσερις με τον τρόπο τους βοήθησαν σε αυτό. Όλα ξεκίνησαν από ένα ζευγάρι Γεωργιανών, το οποίο διέμενε στο διαμέρισμα που του είχε νοικιάσει η οικογένεια Δούβλη στην πολυκατοικία της. Ήταν γείτονες της Καίτης Δούβλη για αρκετό καιρό. Μια πόρτα τούς χώριζε. Τη γυναίκα, 33 χρονών, μάλιστα την είχε πάρει στη δούλεψή της ως οικιακή βοηθό. Ποιος θα το περίμενε ότι το κακό θα ξεκινούσε μέσα από το ίδιο της το σπίτι;
Το ζευγάρι αυτό φαίνεται ότι έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο όσον αφορά τη συλλογή στοιχείων για την περιουσιακή κατάσταση της 67χρονης και του συζύγου της, ο οποίος πάσχει από σοβαρή ασθένεια και είναι κατάκοιτος. Δεν ήταν όμως μόνοι τους. Δύο πρόσωπα του συγγενικού τους περιβάλλοντος εμπλέκονται επίσης –μάλιστα ένας από αυτούς είχε βάψει παλιότερα το διαμέρισμα της Καίτης Δούβλη. Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι τέσσερίς τους, κάτοικοι Ιωαννίνων, ήταν αυτοί που σχεδίασαν τη ληστεία και ότι οι τρεις φυσικοί αυτουργοί ενήργησαν κατ’ εντολή τους. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι δράστες της δολοφονίας δεν έμεναν στα Γιάννενα, αλλά στην Αθήνα.

Η δολοφονία
Κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους στα Γιάννενα, όπως ανέφερε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου Δημήτρης Τσακνάκης, επικοινωνούσαν συνεχώς με τον έναν συγγενή του ζευγαριού. Όταν έφτασαν, επικοινώνησαν με το θύμα, ζητώντας να δουν ένα ξενοίκιαστο διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία. Το μοιραίο ραντεβού δόθηκε για το απόγευμα της Τετάρτης. Οι τρεις δράστες –ένας 25χρονος, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί ακόμα, ένας 32χρονος και μια 37χρονη- πήγαν στην πολυκατοικία όπου τους άνοιξε η Καίτη Δούβλη. Η άτυχη γυναίκα μετά τους άνοιξε το ξενοίκιαστο διαμέρισμα για να το δουν. Εκεί δέχτηκε επίθεση. Η 67χρονη αντέδρασε, με αποτέλεσμα οι τρεις τους να της δέσουν τα πόδια και τα χέρια και να τη φιμώσουν με μονωτική ταινία -όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία. Οι τρεις δράστες ζήτησαν επίμονα από την Καίτη Δούβλη το κλειδί του χρηματοκιβωτίου, το οποίο δεν το είχε. Στη συνέχεια, της πήραν τα κλειδιά του διαμερίσματός της και μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα όπου ήταν επιμελώς κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο, το οποίο προσπάθησαν να παραβιάσουν χωρίς αποτέλεσμα. Το ζευγάρι των Γεωργιανών εκείνη την κρίσιμη ώρα απουσίαζε. Ο σύζυγος στην Αθήνα και η σύζυγος βρισκόταν με τον ξάδερφό της σε άλλο σημείο των Ιωαννίνων, στην προσπάθειά τους να έχουν άλλοθι, όπως είπε ο κ. Τσακνάκης. Το ζευγάρι όπως και ο συγγενής τους που είχε βάψει το διαμέρισμα της Καίτης Δούβλη συνελήφθησαν και κατηγορούνται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και για ηθική αυτουργία στη ληστεία –αναζητείται ένας ακόμη συγγενής του ζευγαριού, 45 χρονών.
Μετά την τέλεση του εγκλήματος, οι τρεις δράστες έφυγαν από τα Γιάννενα, κλείνοντας τα κινητά τους τηλέφωνα. Αμέσως, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων έπιασε δουλειά. Σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, ταυτοποίησαν πολύ γρήγορα τους δράστες, ενώ προχώρησαν και σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Στα χέρια τους είχαν αρκετά στοιχεία για την ταυτοποίηση, και κυρίως αποτυπώματα και των τριών σε διάφορα σημεία, όπως στη μονωτική ταινία και στο χρηματοκιβώτιο.
Οι δύο από τους τρεις δράστες της ανθρωποκτονίας εντοπίστηκαν προχτές σε ένα χωριό της Τρίπολης Αρκαδίας. Η σύλληψή τους και η μεταφορά τους στα Γιάννενα έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης [Ηπειρωτικός Αγών].