31/5/12

Τα κλοπιμαία των Ρουμάνων


Εξιχνιάστηκαν δυο (2) διαρρήξεις και μια (1) απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείων, στην Ρόδο Συνελήφθη μια (1) αλλοδαπή κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Ανακριτική Ρόδου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα (4) άτομα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων και μια (1) απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείων στην Ρόδο.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα στις διαρρήξεις εμπλέκονται πέντε (5) άτομα από τα όποια τέσσερα (ένας 38χρονος Ρουμάνος μαζί με τρεις ακόμη άνδρες άγνωστων στοιχείων ταυτότητας) αναζητούνται και μια 32χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, η οποία συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρόδου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές (29.05.2012) στην πόλη της Ρόδου, έγιναν προσαγωγές ατόμων και κατοίκων έρευνες, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι της 32χρονης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων κοσμήματα τα οποία όπως διαπιστώθηκε προέρχονται από διάρρηξη χρυσοχοείου.
Τα κοσμήματα που βρέθηκαν αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στον δικαιούχο, ενώ η έρευνα για την ανεύρεση και των υπολοίπων κλεμμένων κοσμημάτων συνεχίζεται.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είναι μέλη οργανωμένης σπείρας η οποία με συγκεκριμένο τρόπο διέπραξε δυο διαρρήξεις και μια (1) απόπειρα διάρρηξης χρυσοχοείων και συγκεκριμένα:
  • Την 27 προς 28-02-2012 στην πόλη της Ρόδου, μέλη της σπείρας διέρρηξαν χρυσοχοείο αφαιρώντας από τις προθήκες κοσμήματα μεγάλης αξίας.
  • Την 28-04-2012 βράδυνες ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
  • Την 04-05-2012 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, μέλη της σπείρας διέρρηξαν χρυσοχοείο αφαιρώντας κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στο κ. Ανακριτή Ρόδου που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης.
Η 32χρονη που συνελήφθη χθες το βράδυ, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διαρρήξεων.