12/6/12

Τα 300 κιλά χασίς



Εντοπίστηκε στους Άγιους Πάντες Θεσπρωτίας κλεμμένο φορτηγό αυτοκίνητο, που μετέφερε περισσότερα από -300- κιλά κάνναβης.
Συνελήφθη ο 24χρονος ημεδαπός οδηγός του φορτηγού.
Συνελήφθη στους Άγιους Πάντες Φιλιατών Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 24 ετών, για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.
Επίσης, αναζητείται ένας αλλοδαπός συνεργός του, ο οποίος συμμετείχε στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες (11-06-2012) τα ξημερώματα στους Άγιους Πάντες Φιλιατών Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος.
Στη θέα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, ο οδηγός του οχήματος ενήργησε οπισθοπορεία, αναπτύσσοντας ταχύτητα και τελικά εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το κατάφυτο της περιοχής.
Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, ο δράστης εντοπίστηκε τελικά και συνελήφθη κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος Φιλιατών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στο χώρο της καμπίνας και της καρότσας, -283- δέματα κάνναβης συνολικού βάρους -300.904- γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.