29/6/12

35 έφυγαν ...

Η επιστροφή ακόμα τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών πολιτών στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (28-06-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν είκοσι τέσσερις (24) πολίτες Μπαγκλαντές, πέντε (5) πολίτες Τουρκίας, δύο (2) πολίτες Βουλγαρίας, ένας (1) πολίτης Σενεγάλης, ένας (1) πολίτης Ιταλίας, ένας (1) πολίτης Ιράκ και ένας (1) πολίτης Αιγύπτου, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Μπαγκλαντές, Σενεγάλης, Ιταλίας, Ιράκ και Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Ντάκα, το Ντακάρ, τη Ρώμη, το Ερμπίλ και το Κάιρο αντίστοιχα.
Οι αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας και Βουλγαρίας επέστρεψαν οδικώς στη χώρα τους, μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών, με εξαίρεση την επιστροφή του πολίτη Ιταλίας, το κόστος της οποίας καλύπτεται από Εθνικούς Πόρους.