30/6/12

Σε 8 ημερες άλλες 7 ληστείες

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ



Σκλροί και αδίστακτοι οι δυο Αλβανοί κακοποιοί που εισέβαλαν στη μονοκατοικία του πεθερού του Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά . Οι δυο  κακοποιοί με τον ίδιο τρόπο στα Βόρεια προάστια μέσα σε οχτώ μόλις ημέρες έκαναν άλλες εφτά ληστείες, με … όπλο τους τη βία.

Συγκεκριμένα, εισέρχονταν στα σπίτια πρωινές ώρες, και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού μεγάλου μήκους, ακινητοποιούσαν όσους βρίσκονταν εντός, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικά είδη και σε μερικές περιπτώσεις τα κλειδιά αυτοκινήτων με τα οποία διέφευγαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί επτά (7) ένοπλες ληστείες που διέπραξαν οι συλληφθέντες με την ίδια μέθοδο δράσης. Ειδικότερα:


1. Στις 22-06-2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία ημεδαπής στην Κηφισιά, με την απειλή όπλου και μαχαιριού την ακινητοποίησαν και διέφυγαν χωρίς τελικά να αφαιρέσουν αντικείμενα.

2. Στις 21-06-2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία ημεδαπού στη Δροσιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και έναν ημεδαπό που βρισκόταν εκεί για να πραγματοποιήσει εργασίες και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από το σπίτι, καθώς και το αυτοκίνητο του ημεδαπού.

3. Στις 13-06-2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία ημεδαπού στη Νέα Ερυθραία, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού τον ιδιοκτήτη και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό που βρισκόταν μέσα στο σπίτι εκείνη τη στιγμή και αφαίρεσαν αντικείμενα καθώς και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

4. Στις 06-06-2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία ημεδαπού στην Κηφισιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και μαχαιριού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν από το σπίτι διάφορα αντικείμενα και χρήματα.

5. Στις 03-06-2012 το πρωί, εισήλθαν σε κατοικία ημεδαπού στην Πολιτεία, ακινητοποίησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του με την απειλή όπλου και μαχαιριού και αφαίρεσαν χρήματα, αντικείμενα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

6. Στις 28-05-2012 το πρωί, διέρρηξαν την κατοικία ημεδαπού στην Πεντέλη, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και λοστού την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και τον ημεδαπό κηπουρό και αφαίρεσαν κοσμήματα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

7. Στις 13-03-2012 το πρωί, εισήλθαν στην κατοικία ημεδαπού στην Κηφισιά, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου την κόρη του ιδιοκτήτη και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε κοσμήματα και χρήματα.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες σε όλες τις περιπτώσεις.

Στην κατοχή του 25χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σακίδιο ώμου που περιείχε:

  • Ένα (1) οδοντωτό μαχαίρι με λάμα μήκους 21 εκατοστών.
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  • Χρηματικό ποσό 500 ευρώ.
  • Δύο (2) γάντια.
  • Διαφόρων ειδών κλειδιά.

Από το σημείο της συμπλοκής και τα σημεία όπου συνελήφθησαν οι δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) πιστόλι μάρκας BROWNING με γεμιστήρα με έξι (6) φυσίγγια.
  • Είκοσι (20) φυσίγγια.
  • Χρηματικό ποσό 70 ευρώ.
  • Κοσμήματα και ρολόγια.
  • Κάλυκες και βολίδες.
  • Ένα καπέλο τζόκεϊ, ένα μαύρο μαντήλι, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια καθώς και άλλα αντικείμενα που προέρχονται από τη δράση τους.

Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ο 25χρονος παραμένει φρουρούμενος σε Νοσοκομείο.