8/6/12

Στα ... κάγκελα ο Πικραμμένος

... Τρέμει τον ρόλο της Χρυσής Αυγής, που έχει ως σύνθημά της: "κοντά στον έλληνα πολίτη"
Ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 7 Ιουνίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συναντήθηκε με τον Υπουργό Ελευθέριο Οικονόμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της εντατικοποίησης της αστυνόμευσης, τόσο για τη διασφάλιση του ομαλού κλίματος κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να τονίσω πως η κυβέρνηση αυτή, όπως και κάθε κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην χαρίσει σε κανέναν τον ρόλο του «αυτόκλητου σωτήρα» ή του τιμητή της νομιμότητας. Η προστασία των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η εγγύηση του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας είναι δουλειά του κράτους και όχι της οποιασδήποτε ομάδας. Δεν πρέπει να δώσουμε επιχειρήματα σε αυτούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν τις Αρχές αδύναμες να προστατεύουν τον πολίτη. Διότι μόνο με περισσότερη ασφάλεια μπορούμε να έχουμε και περισσότερη δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού ενημέρωσε τον κ. Πικραμμένο για τα θέματα του υπουργείου και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, τον διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό και των τριών Σωμάτων Ασφαλείας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εργάζεται με αυταπάρνηση και με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν: ο Υπουργός Επικρατείας Αντώνης Αργυρός, οι Γενικοί Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης και του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβης Κώστας Μπίκας και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών Αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αγγελόπουλος.