16/6/12

Δεν είχαν ... φυλακτό


Συνελήφθησαν, χθες  κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στον κάμπο Φυλακτού Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης , τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 25, 20 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, τρεις (3) υπήκοοι Συρίας, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Κίνας.

Ειδικότερα, οι παραπάνω αστυνομικοί με τη συνδρομή φιλοξενούμενων αξιωματούχων του FRONTEX από Πορτογαλία και αστυνομικών σκύλων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντόπισαν και συνέλαβαν, τους τρεις (3) διακινητές, διότι καθοδηγούσαν πεζή, στο εσωτερικό της Χώρας, μία ομάδα έντεκα (11) μη νομίμων μεταναστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).
Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά εξήντα τέσσερις (64) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.