16/6/12

Χτύπησε τον διοικητή με τσεκούρι στο κεφάλι

Συνελήφθη  στις Φέρες Αλεξανδρούπολης  από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 49χρονος ημεδαπός, γιατί επιτέθηκε και τραυμάτισε με τσεκούρι αστυνομικό.
Ειδικότερα, ο 49χρονος απείλησε με τσεκούρι, κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης, το οποίο είχε μεταβεί έξω από το σπίτι του, προκειμένου να καταγράψει τις μετρήσεις ύδρευσης. Άμεσα έφτασαν στο σημείο ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, με αστυνομικές δυνάμεις της Υπηρεσίας του, καθώς επίσης και δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ενώ ο δράστης κλειδώθηκε στην οικία του.

Ακολούθως, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να παραδοθεί ο 49χρονος στις αστυνομικές Αρχές. Κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ο δράστης βγήκε από την οικία του και κινήθηκε απειλητικά προς τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, τραυματίζοντας τον, με το τσεκούρι στο κεφάλι.
Άμεσα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν δύο βολές εκφοβισμού στον αέρα, καλώντας παράλληλα τον 49χρονο να πετάξει το τσεκούρι, πλην όμως αυτός συνέχισε να κινείτε απειλητικά προς τις υπόλοιπες δυνάμεις, οπότε και πραγματοποιήθηκαν εκ νέου δύο βολές ακινητοποίησης κατά του δράστη, τραυματίζοντας τον στα πόδια και ανακόπτοντας την πορεία του.
Ο τραυματίας αστυνομικός και ο δράστης, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.