30/6/12

Σοκ με τον λυράρη

O 76χρονος μουσικός της φωτογραφίας είναι ιδιαίτερα αγαπητητός στην Κρήτη
Γνωστός Λυράρης της Κρήτης πιάστηκε σε χωριό του Ρεθύμνου   κατηγορείται  για λαθρεμπόριο με φορτία από όπλα που  κατέληγαν από τις ΗΠΑ -με ενδιάμεσο σταθμό τη Νάπολη-   σε Αθήνα, Κρήτη και Ζάκυνθο της φωτογραφίας.

Ο καλλιτέχνης  που είναι ευρέως γνωστός είναι 76έτων και από τις αρχές  φέρεται ως ο τελικός αποδέκτης του ενός φορτίου  το οποίο και  κατασχέθηκε από τις Αμερικανικές αρχές, τον περασμένο Μάρτιο.

Σε έρευνα στην οικία του, βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο, μία σκοπευτική διόπτρα, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων και σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε και ο αριθμός τηλεφώνου που επικοινωνούσε με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία. Ο Λυράρης οδηγήθηκε μάλιστα από την Κρήτη ήδη στη Ζάκυνθο, όπου και η υπόθεσή του συσχετίστηκε με την εκεί δικογραφία.

Η δικογραφία  συντάσσεται   από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και στα τρία σημεία σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη, όπου συνολικά έχουν συλληφθεί τρία άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στο διεθνές οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και παράνομης εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας.